設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: andprise

[入耳式] Final Audio Design

專業玩家

jason1969 發表於 2012-10-18 08:53
$8K耳機total lost冇得整,冇一換一

師兄係唔係d間代理呀"大xx"?

多謝師兄support!
Theta Jade
ML360S
Cello 1M Encore
Krell 400MCX
MA Studio 10/ FDII
Pioneer LX83

專業玩家

We bought it From "DMA" 呢間代理!

7萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

andprise 發表於 2012-10-18 09:23
We bought it From "DMA" 呢間代理!

收到
LG65UC97004K,OPPO 205, Lexicon ZX7 x 2,Marantz 8802a,KEF Reference 207/2 (LR) 202/2c (C), R900 (SL/SR) R500 (SBL/SBR) CI2200RR-THX(TFL/TFR), R50(SDL/SDR), Velodyne DD 15 PLUS x 2, SONY WM1Z/JH Layla

進階玩家

QQ
andprise 發表於 2012-10-18 08:45
個耳机係廠裝到;但出街就冇得整;老友;而家係右氣畤代呀! 聽你口似伐理多D喎! ...

首先請師兄用正常中英文,唔係的話以我既水平會睇唔明
如果你認為拆到,請你講下除左鋸開佢之外有咩辦法
另外你都識講,過左保claim唔到,咁代理仲點解要為一隻過左保既機負責?
如果過保都要負責,咁個保期有咩意義? 咁樣輸打贏要,好無合約精神姐
就算師兄真係要怪既,都應該係怪fad設計失敗,而唔係怪代理

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

過左保代理唔整都有佢o既道理, 不過都多謝師兄分享啦, 如果自問用野粗o既就要諗真吓買唔買 Final Audio喇~

專業玩家

CLP 發表於 2012-10-18 07:30
FAD既機, 我真係想知點整, 佢個金屬殼你教下我點開喇...
過左保, 無得整, 其實有咩咁出奇? 代理又做錯左D咩 ...

間代理冇"錯"?如果師兄覺得以前既消費模式;代理說明"貨物出門,恕不包換"係正既話,you are not in the rigth channel!不過大多數消費者都唔認同囉!
作為代理,錢就識賺,但一D責任心都冇,点得架。如杲當初佢說明"呢隻耳机,壞咗冇得整",但我老友仍然比錢買呢隻貨品;咁就唔同。不過代理當時"隻字不提",佢点會冇錯呀?
如果有講呢番说話;我老友唔會比HK$8.8K買囉!當時在場我及其他老友都會阻止!
第二;作為代理向個客文代呢D咁"不知所"既offer、都睇到佢既"責任心"及"良心"有幾好啦!所謂過得到人過得到自己。連咁既時候都要賺錢、20%off listed price,照"定價" 8折、佢番貨都唔止咁既價啦。咁既代理都冇錯?
Theta Jade
ML360S

專業玩家

CLP 發表於 2012-10-18 09:25
首先請師兄用正常中英文,唔係的話以我既水平會睇唔明
如果你認為拆到,請你講下除左鋸開佢之外有咩辦法
...

師兄;從你既口吻,擺明係代理啦!而家我就係度提醒各師兄呢D咁唔付責任既代理。
買隻平平地,一千幾佰既"SURE"耳机,用咗幾年,條線有問题都有得整。隻平平casio表,用幾年壞咗都有得整,平價音響,過保一樣有得整。你同我講過保冇得整有乜"問題"。呢D代理同品牌,我地D消費者,咪好应該自巳選擇,再幫唔幫佢買嘢囉!
Theta Jade
ML360S

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

FAD代理應該係ECT,唔係DMA(我果隻個盒有laser label)。樓主係唔係講FI-BA-SS?哩個Model剛剛停產,建議你直接send email比原廠可能有較好嘅答覆!

專業玩家

ahnel 發表於 2012-10-18 09:40
過左保代理唔整都有佢o既道理, 不過都多謝師兄分享啦, 如果自問用野粗o既就要諗真吓買唔買 Final Audio喇~{ ...

師兄,用嘢粗唔粗又關乜事呀!第同揸名貴跑車唔好咁大油會傷車架!著對名貴皮鞋唔好行衔。就住就住黎用,不如唔好用,用個箱裝起黎睇,咁就一世唔會壞啦!咁代理咪好好做、零件都唔使keep. 一個"品牌"同一個"代理"成唔成功係有好大既道理。
"過保冇得整"呢D都叫道理,咁呢個世界其他付责既代理及品牌所付出既努力、對消費者既責任、就应該叫"冇天理"
Theta Jade
ML360S

進階玩家

QQ
andprise 發表於 2012-10-18 09:58
師兄;從你既口吻,擺明係代理啦!而家我就係度提醒各師兄呢D咁唔付責任既代理。
買隻平平地,一千幾佰既 ...

都係果句,如果過左保代理都要負責,我真係唔明保期有咩意義
我唔係代理,我都想係,唔好一味話意見不同就係既得利益者,如果係咁我話你係某店打手都得