設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: hypnos

[請教] 新屋入伙前, 想問大家意見…

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 17# felix1997

ching u use VT31~is same as the newest model of VT50~
i plan to buy VT50 soon~...how is yr comment~!?
55' is ok for u too~!?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

QQ
回復  felix1997

ching u use VT31~is same as the newest model of VT50~
i plan to buy VT50 soon~...h ...
hypnos 發表於 2012-6-28 22:46

我都來分享 8' 看 55" plasma 的经验,
初期两个月,很好合适.
现在6个月了....
電視  8' OK;
電影 , 3D 要坐前到 6' 才爽啊

見習玩家

回復 20# hypnos

sofa我就真係唔知了,最重要係唔好俾佢直通有o野咗咗佢,
如果鞋櫃就好似有一個平封,sofa就咁睇都已經有凹凸位走晒去了,
請不要見怪我多事.....

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

小弟已上76 天天做功課兩個月多 , 現在才敢問師兄們意見, 希望大家幫下手, 謝謝!!

先 ...
hypnos 發表於 2012-6-26 14:10

真心說話,如果你想問8呎用55吋電視好唔好,這裡問唔會得到一個客觀答案,因為這裡大部份既人都鐘意玩影音,佢地只會用自己既感覺回答你,就算60吋佢地都話得,以我自己為例,我10呎距離,剛剛買55吋,我覺得60吋都仲可以,但我老婆同朋友覺得55吋好大部,睇得好唔舒服,所以近來睇親電視都話部機太大部啦!

除非你自己一個住,如果唔係建議你同屋企人一齊睇下邊個size適合好過,始終每個人接受唔同,到買左後你屋企人成日同你講部電視睇到隻眼好唔舒服就冇為啦。

如果你問我,8呎55吋我可以既,但問我老婆,8呎47吋都太大啦。
ATOLL IN200
MARANTZ  SA-15-S2 BLACK EDITION
PIONNER LX76
SONY HX750 55吋
OPPO 93
前置 ELAC 244BE
中置 KEF R200C
後置 MUSIC PRO
重底音 Velodyne  SPL800 i

黃金玩家

整個TV紙樣,現埸觀察再作決定。總好過入左貨同老闆面左左喎。
billy

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

R700
正~我心諗tagret 係R200C
不過都要7K

2 channel~
我好毒的朋友第一 ...
hypnos 發表於 2012-6-28 22:45

我一路都用緊R200c,唔洗7k啦,7k係面價黎,可以平好多
無錢又要玩...

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

你忘思係對LS唔夠要用埋中置?
hypnos 發表於 2012-6-28 22:42

我指中置個聲差太遠既話,可能只用LS50

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

我一路都用緊R200c,唔洗7k啦,7k係面價黎,可以平好多
waion1985 發表於 2012-6-29 09:25

ching~~!!
where you buy r~KEF pro shop~!?

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 22# nellwill

thanks ching advice~~我都感覺55' 都應該ok~!

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 23# loversgolden

其實我本來都打算買個鞋櫃 between the door and 露台~但其實風水我唔係好識~不過無野~師兄都係有個句講個句