設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: hypnos

[請教] 新屋入伙前, 想問大家意見…

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

LS50真係唔知配咩中置好,KEF Sales都話LS50係監聽喇叭,唔係用黎睇戲, R series應該係最接近
我因為影音雙修 ...
ginson 發表於 2012-6-27 14:32

係, 所以原先我打算唔玩5.1, 但又唔想分幾轉整, 所以先打算執藥咁執~

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

感覺師兄你好毒~~
我聽完應該都係唔會買Q~~~...
hypnos 發表於 2012-6-27 15:49

我唔係毒呀,我係過來人,我入左對R,放緊Q啦
我驚你後悔ja,真係差幾條街
無錢又要玩...

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

驚你第時睇戲都開Stereo mode叫個中置收聲咋
講笑, 睇你多唔多睇演唱會啦,一般戲可能分別不大, 可能呀, 我未試過

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

我唔係毒呀,我係過來人,我入左對R,放緊Q啦
我驚你後悔ja,真係差幾條街 ...
waion1985 發表於 2012-6-27 16:19

師兄買左R900 ???
哈哈, 我未比較過, 不過我未買LS50已經想買R300~
(因為我 compare 過XQ20), 不過聽埋LS50最後買都係LS50~

師兄你放Q 幾呀???
用咩amp 架師兄~?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄買左R900 ???
哈哈, 我未比較過, 不過我未買LS50已經想買R300~
(因為我 compare 過XQ20),  ...
hypnos 發表於 2012-6-28 12:04

no la, R900 is so big!!!!  I just brought R700
selling Q700 now, not suitable for you ga la

AV amp using 3009
2ch amp using tube amp

if you like listen music more, really nd to buy 2ch amp later
無錢又要玩...

見習玩家

小弟已上76 天天做功課兩個月多 , 現在才敢問師兄們意見, 希望大家幫下手, 謝謝!!

先 ...
hypnos 發表於 2012-6-26 14:10

C兄題外話,無論你信不信風水都好,你間屋個門口位直沖出露台,你最好就係門口及走廊之間放個櫃係到,
可以係(鞋櫃)或者其它櫃都得,因為幫我睇風水o既師傅講,咁樣會剩唔到財係間屋到的.....

星級玩家

2.5 M 同我一樣!我部電視上左 Wall Mount 感覺好好多!For your reference only.
X90J
AV AMP: SC-lX87
Bose acoustimass 10 series iv
Oppo 103 / 206-2

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

驚你第時睇戲都開Stereo mode叫個中置收聲咋
講笑, 睇你多唔多睇演唱會啦,一般戲可能分別不大,  ...
ginson 發表於 2012-6-27 16:24

你忘思係對LS唔夠要用埋中置?

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

no la, R900 is so big!!!!  I just brought R700
selling Q700 now, not suitable for you ga la

AV a ...
waion1985 發表於 2012-6-28 12:42

R700
正~我心諗tagret 係R200C
不過都要7K

2 channel~
我好毒的朋友第一句已經叫我影音分家...

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

C兄題外話,無論你信不信風水都好,你間屋個門口位直沖出露台,你最好就係門口及走廊之間放個櫃係到,
可以係 ...
loversgolden 發表於 2012-6-28 12:48

用sofa 得唔得...師兄好言相告~thanks thanks~