設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: alzard

[重低音] 用緊Sunfire十仔的師兄們留意(7-May更新)

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

http://www.post76.com/discuss/attachments/forumid_5/090430202063a84f5b698870b6.jpg

睇番幅圖, 其實係有埋箭咀表示voltage.

當然, 唔留心真係會搞錯. 所以讚成向廠反應, 係manual 加返換fuse要注意既地方.

P ...
radhk 發表於 2009-5-1 01:03

我會睇manual先, 起碼要check下換咩fuse。
但係個subwoofer塞埋一邊﹐點睇到上面有寫野。影相有光打上去先見到。我自己都用過Sunfire HRS-8﹐但我真係無為意到fuse box上面係有字。

鑽石玩家

齙牙珍

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

"係分開既兩件事, 好似食飯個侍應service唔好, 唔代表餐飯可以唔比錢."
劉德華:今時今日咁嘅態度係唔夠!(代理態度唔係唔夠,而係唔得)
radhk 兄意見睇得出係保持中立及見解,但問題係餐飯maner兄已經俾咗錢,條氣唔順個侍應service,要話俾大家知間餐廳啲嘢係好食,不過啲service唔好,咁你重會唔會去?
口爆專家 PowerJan

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

maner兄, 我只係就要唔要因為mis-use比錢作出評論. 至於代理既service做得好唔好. 我同意佢地既service係做得唔好.

係分開既兩件事, 好似食飯個侍應service唔好, 唔代表餐飯可以唔比錢. ...
radhk 發表於 2009-5-1 00:46
我由頭到尾都無諗過唔比錢,無諗過食免費餐,未有第一個report我己經預咗比錢整 ,不過你的比喻差咗D,餐廳同維修好似係兩回事!
http://www.post76.com/discuss/vi ... ;extra=&page=11

鑽石玩家

齙牙珍

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

小弟曾想換HRS12,但知道代理咁嘅態度,即時不作考慮!
現目標SVS...
好彩maner兄將件事post出來,THX!(其實都覺得有啲可惜)
口爆專家 PowerJan

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

個Case令我想起早前發生嘅"美心叉燒師父"果段片!

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

小弟曾想換HRS12,但知道代理咁嘅態度,即時不作考慮!
現目標SVS...
好彩maner兄將件事post出來,THX!(其實都覺得有啲可惜)
qq1122yq 發表於 2009-5-1 01:32

說話分兩頭,未試過SvS暫時sunfire D拾仔聲底,我同我老細真係好鍾意,怏、狠、準乾凈有力............正

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我由頭到尾都無諗過唔比錢,無諗過食免費餐,未有第一個report我己經預咗比錢整 ,不過你的比喻差咗D,餐廳同維修好似係兩回事!
http://www.post76.com/discuss/vi ... ;extra=&page=11 ...
maner394 發表於 2009-5-1 01:25

maner兄, 或者我理解錯啦. 又或者我無睇晒你所有post啦. 咁我講下我睇到既post係點.

3/4代理打比我,佈價$1500,我跟手就用阿定哥所教剷佢, 佢都堅持話師父話人為就係人為,如果唔信你可攞出去維修,再唔係寄番原厰整,我當時好慶

而定兄所教既方法係:

我會以
"第一次覆我時無講火牛有問題,我有理由相信係你係第一次覆我同第二次覆我期間整壞左我部機隻牛,現在我要求賠償,1. 賠償我的買貨價, 2. 賠償一部全新機,你有權係我第一次查問時提出可能火牛都有壞,要更長時間查核,但無理由係我查問第二次時才說我有其它問題!"

我理解係maner兄係因為代理堅持係人為損壞, 要收錢所以好慶, 亦試圖用定兄既方法避免要比錢. 如果我理解錯, maner兄, 唔好意思.

當然, 我都好認同各位師兄所講, 將代理既服務態度點差講出來. Anyway, 都多謝maner兄將件事講出來, 咁代理先會去改善服務.

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

"係分開既兩件事, 好似食飯個侍應service唔好, 唔代表餐飯可以唔比錢."
劉德華:今時今日咁嘅態度係唔夠!(代理態度唔係唔夠,而係唔得)
radhk 兄意見睇得出係保持中立及見解,但問題係餐飯maner兄已經俾咗錢 ...
qq1122yq 發表於 2009-5-1 01:16

同意師兄既講法. 如果針對service上, 絕對值得出post比大家知道.

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

個Case令我想起早前發生嘅"美心叉燒師父"果段片!
polong 發表於 2009-5-1 01:48

我出完個post即減閱讀權限: 20
星級會員轉為高級會員

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章

各位師兄﹐唔知大家有無聽聞過換fuse會void warranty?  今日有代理咁同我講我覺
得好唔合理﹐唔通燒fuse要拎去修理? 間野重要係山卡拉咁遠。

激死我﹐等我冷靜下先。

希望大家唔會用到佢地的服務﹐下面係Roksan代 ...
alzard 發表於 2009-4-30 17:33

下面係Roksan代表李先生的回覆(原文節錄)﹐先參考下(正要求正式信件通知)
1. As a distributor, we never recommend the users / clients to change any parts of our products.

2. If the user / client change any parts of the product ( including fuses ) by himself , we will reject any requirement for repair services, or charge him all the cost of parts and service fees base on difference case/ conditions.

如照Roksan代表李先生所述, 所有Sunfire之subwoofer也不可以換fuse, 否則會失去保養