georgeleung 發表於 2021-9-6 19:18

MDLP 發表於 2021-9-6 19:11
我明
成個post係講淨係度sw條curve
點解飛線飛咗去開acoustic timing reference?

抱歉,我只是隨口問一下可否開,八卦一下會否可到impulse .
冇是不緊要的
謝謝

samngan@G 發表於 2021-9-6 19:22

MDLP 發表於 2021-9-6 19:11
我明
成個post係講淨係度sw條curve
點解飛線飛咗去開acoustic timing reference?

下,原來大師明架,剛才你唔係出圖話我第一步測試概念都錯?
做任何測量調試,時間基礎係第一重要,打開去測係必須,係習慣,無開代表大師對時域相位的事情完全唔知,淨係識睇條curve

LamsonIsm@FB 發表於 2021-9-6 19:22

MDLP 發表於 2021-9-6 17:54
成個post都係講緊度subwoofer
淨係度SW使唔使一定要開acoustic timing reference?

講同相又系你,吾開ref又系你,吾怪得成日話規矩吾系其他人訂,原來系你訂,吾可以叫你大師了,叫錯左咁耐,76教主你好

LamsonIsm@FB 發表於 2021-9-6 19:24

做任何測量調試,時間基礎係第一重要,打開 ...

可能大師好似星際啟示錄咁系時間盡頭同我地講緊野

LamsonIsm@FB 發表於 2021-9-6 19:28

usopp 發表於 2021-9-6 19:10
用subwoofer 做reference 即係自己搵自己做reference?無限loop?

直頭冇reference, MDLP就系reference

csbzkI 發表於 2021-9-6 19:35

我明

MDLP 發表於 2021-9-6 20:21

唔係靠人多洗版就可以叉開話題
呢啲咁嘅醜事一定係要每版重溫

MDLP 發表於 2021-9-6 20:27

做任何測量調試,時間基礎係第一重要,打開 ...

衰咗就唔好死撐
你習慣屙夜尿要開燈
係咪等於你唔開燈就屙唔出尿

MDLP 發表於 2021-9-6 20:52

量度一隻SW條curve
都話要開acoustic timing reference
就真係面不紅耳不熱

LamsonIsm@FB 發表於 2021-9-6 21:00

MDLP 發表於 2021-9-6 20:52
量度一隻SW條curve
都話要開acoustic timing reference
就真係面不紅耳不熱

教主叻叻豬,又學多左樣野
頁: 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 61 62 63 64
查看完整版本: 大陆玩家低频进化史

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。