yipin 發表於 2021-5-12 15:28

代理可能唸住有個好藉口,打發樓主慳返塊8K板,無唸過講完落唔倒台,依家你叫代理點答?索性唔理任我哋9up,反正又唔係從此冇人買D記。

582 發表於 2021-5-12 15:29

chan@76 發表於 2021-5-12 15:25
有邊個有興趣 8500
樓主減多 $2500 賣左比佢
自己買過第二架有 8k 啦

其實部機有冇8k對我嚟講並唔重要,只不過我認為呢一次免費升級係我應得嘅,只不過係代理夾硬搶返走,覺得好唔抵!

Jazzgd1 發表於 2021-5-12 15:30

Yoshiki2008 發表於 2021-5-12 15:27
同佢講,而家因為冇左保養,個賣家好心收返部機,咁樣當一手,二手定三手先? ...

可惜我唔係上手機主,我一定X到佢返轉!

yipin 發表於 2021-5-12 15:33

前post有師兄提及O記也有第一手條款,今次發生在D記,日後可能有不同case發生在其他代理,睇吓邊個唔好彩中伏。

Jazzgd1 發表於 2021-5-12 15:36

我夠可以9 up話我係一手機主,我冇賣過比人,可能有人用左我張單話賣左比人,我依家機主黎換底板,有乜證據話我部機係2手?你裝左gps呀?你有冇錄音?

Jazzgd1 發表於 2021-5-12 15:37

yipin 發表於 2021-5-12 15:33
前post有師兄提及O記也有第一手條款,今次發生在D記,日後可能有不同case發生在其他代理,睇吓邊個唔好彩中 ...

一手條款有冇寫係張單度呢?

多毛肥 發表於 2021-5-12 15:38

有啲唔明,呢個升級優惠係for 新買家新機去維修部加8K板,定係已經用緊既用家都可免費升?
因為對於維修部嚟講用緊既機=二手機,最唔想同非新機免費換板,因為佢地知電子野一用就有不同程況既消耗/問題,換板過程中有咩事都入晒師傅數

issachar 發表於 2021-5-12 15:39

Jazzgd1 發表於 2021-5-12 15:36
我夠可以9 up話我係一手機主,我冇賣過比人,可能有人用左我張單話賣左比人,我依家機主黎換底板,有乜證據 ...

同佢講香港仲係行緊普通法, 叫佢證明部機係二手

Jazzgd1 發表於 2021-5-12 15:43

issachar 發表於 2021-5-12 15:39
同佢講香港仲係行緊普通法, 叫佢證明部機係二手

真係好搞笑,我9 up唔L比呀?我係現場X佢老X啦,唔通我又係佢老竇呀?口講口賠,9 up犯法?

bbc701 發表於 2021-5-12 15:43

582 發表於 2021-5-12 15:29
其實部機有冇8k對我嚟講並唔重要,只不過我認為呢一次免費升級係我應得嘅,只不過係代理夾硬搶返走,覺得好 ...

叫咗你搵 AV Life 跟, 你現在求氣定求解決, 自己解決唔到就叫上手幫你, 門口講一句已經可以 Game over 張 Sound united KO, 你唔好當 YCY 流.

我都講得好白了.
頁: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28
查看完整版本: 以後買某公司既音嚮可能要實名購買?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。