神武光輝 發表於 2021-5-12 21:00

呢單嘢,一邊講晒,希望代理交代下

kl122002 發表於 2021-5-12 21:01

阿定 發表於 2021-5-12 20:37
因為有d行業,陳列品係二手貨的代名詞

邊D行業先?
小心D好喎....我老人家心血少...{:6_121:}

LoMichael@G 發表於 2021-5-12 21:03

無保養?有無搞錯?

issachar 發表於 2021-5-12 21:31

LoMichael@G 發表於 2021-5-12 21:03
無保養?有無搞錯?

呢個咪陳列品個家姐..... {:6_130:}

issachar 發表於 2021-5-12 21:32

582 發表於 2021-5-12 19:17
D&M在想搞到玩家唔好買二手機要直接買全新機,但係佢哋根本冇諗清楚,影響咗二手市場之後,連新機市場都會有 ...

其實好多大廠, 唔單止係影音野... 都有諗過點樣唔比人做二手買賣, 我印象中冇一間成功的

carsonp0107 發表於 2021-5-12 21:33

上年6月買咗...姐係要比錢升級....

issachar 發表於 2021-5-12 21:35

阿定 發表於 2021-5-12 18:21
純路過八掛
我見張單係寫陳列品,咁所謂二手的意思係AvLife二手賣比你,定你上手買了陳列品再轉讓比你?

如果 D&M 企硬, 真係可以話陳列品唔保... 我記得好多電器都有條款話商業用途唔保

kl122002 發表於 2021-5-12 21:41

582 發表於 2021-5-12 20:25
去#31睇

由 #31 睇到#56

張原單係有一手用家清析的簽全名 (望下簽名位, 在#56), 甘如果你當初登記保用時用你自己名 (例如李OO), 人地一定問你, 卻你又無合理解說 {:6_123:}

反而我覺有趣的係,
你搵原用家一齊下去問D&M , 甘家下當原用家自己收返部機upgrade, D&M 又俾唔俾呢? 又對原用家仲有無保養? 即是D&M 認AV life 收據定果張D&M公司自己的保養單?

家下問過海關, 消委會,
我諗或者D&M (還有其他同行)的條款或者會仲嚴?{:6_200:}

PepperFish@FB 發表於 2021-5-12 21:46

免費升8k時期$23000應該買到全新,佢呢個價買陳列品有啲鬼鬼哋🤭

issachar 發表於 2021-5-12 21:48

kl122002 發表於 2021-5-12 21:41
由 #31 睇到#56

張原單係有一手用家清析的簽全名 (望下簽名位, 在#56), 甘如果你當初登記保用時用你自 ...

以我了解而家 D&M 已經認定果部係二手, 所以唔會有保養, 依佢個玩法, 就算一手機主認返部機, D&M 一樣唔會認數...

點解? 因為佢會話再轉手, 而家第一手機主變成第三手.

所以玩理據係冇得玩的, 因為規舉係由佢定.
頁: 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34
查看完整版本: 以後買某公司既音嚮可能要實名購買?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。