582 發表於 2021-5-12 17:02

kl122002 發表於 2021-5-12 16:54
其實好奇一問, 樓主有無同廠講過部架的s/n 先?

保用證同登記信都寄咗俾代理,佢哋梗係知部機既S/N啦

PepperFish@FB 發表於 2021-5-12 17:05

issachar 發表於 2021-5-12 16:59
過天龍版問咪即係夾威廉 sir 出聲....

夾佢咪夾佢囉😆天龍Icon嘛~

chan@76 發表於 2021-5-12 17:06

issachar 發表於 2021-5-12 16:59
過天龍版問咪即係夾威廉 sir 出聲....

擺得 擂台 就預咗
你唔洗替佢擔心
佢都係打工
唔通只係開心分享
有好嘢益大家
差在有冇關公方式互動

shenmue_ki 發表於 2021-5-12 17:52

原本打算買天龍或 Marantz 合併,現在可轉其他牌子

Jazzgd1 發表於 2021-5-12 18:07

shenmue_ki 發表於 2021-5-12 17:52
原本打算買天龍或 Marantz 合併,現在可轉其他牌子

184樓都有其他牌子,你都要注意吓

阿定 發表於 2021-5-12 18:21

純路過八掛
我見張單係寫陳列品,咁所謂二手的意思係AvLife二手賣比你,定你上手買了陳列品再轉讓比你?

利申: 我個人見解係條款有寫唔包轉售就無計,無寫就你理得我幾多手,唔通老豆買件超合金比阿仔因為係老豆簽卡就變二手咩。

NM0101 發表於 2021-5-12 18:33

如果poma嗰邊醒的話, 搵個人放風話佢地d保養認機唔認人, 咁904就超快斷貨{:6_134:}{:6_135:}

C.F.Chung@FB 發表於 2021-5-12 19:05

以後買D&M 前,真係要考慮清楚。咁樣搞法個二手價一定賤過地底泥。{:12_722:}

582 發表於 2021-5-12 19:10

阿定 發表於 2021-5-12 18:21
純路過八掛
我見張單係寫陳列品,咁所謂二手的意思係AvLife二手賣比你,定你上手買了陳列品再轉讓比你?

我都有因為呢個問題問過上手,佢話係佢全新開箱的,我見部機呀好新淨,同樣有兩年保養,又有免費升級8k,所以都冇再理會呢個問題,另外今日有朋友打個電話上去代理問佢關於二手保養嘅問題,起初佢嘅回覆係有寫明二手係冇保養,我朋友問佢寫咗喺邊度佢又答唔到,跟住又話認單不認人,我真係好唔明點解我呢一單嘢又認人不認單呢?根本就係龍門任佢搬

anson11 發表於 2021-5-12 19:11

NM0101 發表於 2021-5-12 18:33
如果poma嗰邊醒的話, 搵個人放風話佢地d保養認機唔認人, 咁904就超快斷貨 ...

其實904都唔差!😅
頁: 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32
查看完整版本: 以後買某公司既音嚮可能要實名購買?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。