sanlamsan 發表於 2021-5-12 10:46

582 發表於 2021-5-12 10:29
我最失策就係冇錄音,,我都已經打過電話去消委會問過,我將個情況同佢講,佢都教我話搵返買機嗰個去登記咪得 ...

搵返購買者去升級,告知交易已取消,是否仍然不獲準升級? 交易取消, 何來二手問題?
問清楚 該公司 ,是否曾經意圖放二手的貨物都歸納為二手呢?

chan@76 發表於 2021-5-12 10:51

sanlamsan 發表於 2021-5-12 10:46
搵返購買者去升級,告知交易已取消,是否仍然不獲準升級? 交易取消, 何來二手問題?
問清楚 該公司 ,是 ...

佢只係咬住你保養証遲寄出就夠
洗鬼同你分析中間係十手定兩手

要分清楚呢個係優惠/禮品/送贈
定同保養掛左鈎嘅條款

LoMichael@G 發表於 2021-5-12 10:51

kingyan 發表於 2021-5-12 10:25
嘩...告到佢令DENON轉代理, 本身DENON是好機來, 但代理咁

打小人?

MDLP 發表於 2021-5-12 10:56

今次真係可以玩齊四大DQ制式
請問有冇偷雞保養方法提供?

chan@76 發表於 2021-5-12 11:01

網上搵到 所謂 優惠
唔知後頁係有咩條款
樓主果封唔知係咪都寫有 s/n no.
而又係 2020/9/1後買單?

582 發表於 2021-5-12 11:04

威廉sir直頭同我講話張保用證根本就唔使寄嘅,所以冇遲寄出呢個原因,同埋我都穩陣啲都寄咗畀佢哋,佢冇reject我張保用證即係成功登記咗,因為保用證只得一張我順理成章成為這一部機的機主,所以保用及優惠都應該我所有

sanlamsan 發表於 2021-5-12 11:07

咁要睇清楚條文先至知道,這個所謂升級/優惠,是否必須要在指定日期寄出保養卡才可獲得!
優惠和保養卡未必相對應!
當初推出此升級優惠,有任何白紙黑字列明必須在保養卡在指定日期內寄出才可獲得?

chan@76 發表於 2021-5-12 11:09

chan@76 發表於 2021-5-12 10:05
有一段時間
某間大零售有得扣起左呢樣免費升級
而直接減咗幾千蚊機價代替

就係呢個係 2020年頭 嘅優惠

582 發表於 2021-5-12 11:10

chan@76 發表於 2021-5-12 11:01
網上搵到 所謂 優惠
唔知後頁係有咩條款
樓主果封唔知係咪都寫有 s/n no.

師兄麻煩幫我對下個機身編號啱唔啱

chan@76 發表於 2021-5-12 11:13

sanlamsan 發表於 2021-5-12 11:07
咁要睇清楚條文先至知道,這個所謂升級/優惠,是否必須要在指定日期寄出保養卡才可獲得!
優惠和保養卡未 ...

優惠係任佢 up
再者佢指明特定時段購買嘅新用戶

即係你去買機零售送咩比你都得
換左我可能咩都冇得送
頁: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21
查看完整版本: 以後買某公司既音嚮可能要實名購買?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。