stiffjab 發表於 2022-1-5 14:41

小弟係20年頭買ambeo嗰批, 仲以為抽中好籤,點知最近都奶左中置濛嗰個問題,就好似叉燒兄講話人聲比人暗住左咁,同時我亦都發現機背粒紅燈會無啦啦長著(維修中心話紅燈著左代表某組amp board燒左),有咁既情況當然趁仲有保即刻送去整,之後八卦問多兩句,佢地聲稱中置濛呢個問題係有機會出現係20年或之前出廠嗰批ambeo, 21年出嗰批全部轉哂用新版amp board所以情況應該改善左,而佢地亦都confirm今次整既會裝返新版amp board,希望整完真係可以唔再擔憂呢個問題啦…..

蜜汁叉燒 發表於 2022-1-7 00:52

小弟係20年頭買ambeo嗰批, 仲以為抽中好籤,點知最近都奶左中置濛嗰個問題,就好似叉燒兄講話人聲比人暗住 ...

Sennheiser 答得咁清楚, 咁就好啦, 都叫放心啲. 我係20年4月尾買嘅. 20年9尾就出事, 睇嚟換返都仲係舊板.

iversonhui 發表於 2022-2-15 14:00

電視冇eARC,得ARC, 如果Chromecast with Google TV 直插落ambeo soundbar既 HDMI IN, 用Google TV睇Netflix或者Disney +, 請問出唔出到 Dolby Atoms?

herofranky 發表於 2022-2-16 21:45

iversonhui 發表於 2022-2-15 14:00
電視冇eARC,得ARC, 如果Chromecast with Google TV 直插落ambeo soundbar既 HDMI IN, 用Google TV睇Netfli ...

出到,完全無問題。
因為我部電視都無EARC

iversonhui 發表於 2022-2-17 12:04

herofranky 發表於 2022-2-16 21:45
出到,完全無問題。
因為我部電視都無EARC

Ok, thanks

MC485 發表於 2022-4-1 16:10

小弟係20年頭買ambeo嗰批, 仲以為抽中好籤,點知最近都奶左中置濛嗰個問題,就好似叉燒兄講話人聲比人暗住 ...

我都諗住買呢個 soundbar,咪 whatsapp 左代理呢個問題,佢答我冇聽過,問佢出面買可以點 check 生產年份,又話應該冇得 check,吓,咁我買果陣點知係咪 2021 or 之後生產?

kalun23 發表於 2022-4-1 17:54

我都諗住買呢個 soundbar,咪 whatsapp 左代理呢個問題,佢答我冇聽過,問佢出面買可以點 check 生產年份 ...

我條soundbar 都有問題,都係20機拎咗去整,主要都係amp board問題。最後都有問相同問題,佢都話冇聽過。期待整完返嚟可以用得安心。新firmware 效果唔錯。

ngong 發表於 2022-4-4 14:41

原來有燒機問題?
我未有出現,用咗一排發覺機背幾熱下尤其開得耐熱力越來越高同範圍大,機本身又沒散熱風扇所以我另加USB風扇長吹,即刻冷卻哂。

蜜汁叉燒 發表於 2022-4-5 00:46

我都諗住買呢個 soundbar,咪 whatsapp 左代理呢個問題,佢答我冇聽過,問佢出面買可以點 check 生產年份 ...

我估最少唔開箱都唔會Check到...代理實check 到, 但又唔一定會教我地.

蜜汁叉燒 發表於 2022-4-5 00:49

ngong 發表於 2022-4-4 14:41
原來有燒機問題?
我未有出現,用咗一排發覺機背幾熱下尤其開得耐熱力越來越高同範圍大,機本身又沒散熱風 ...

早期燒得好勁吓, 後期話改咗唔會燒咁喎...我換咗amp board, 都唔知係新定舊, 所以基本上20度以上, 我都開風扇吹住佢.
頁: 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64
查看完整版本: Sennheiser Ambeo Soundbar 打破傳統觀念,AV HT聲效新享受~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。