設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 極地雪

[Soundbar] Sennheiser Ambeo Soundbar 打破傳統觀念,AV HT聲效新享受~

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

我已經把機背所有的HDMI in, LAN 和 RCA都拔除,淨soundbar開機後都係有si…si…聲,
應該係soundbar 自身問題,唔知大家係咪都係咁?

高級玩家

請問我A80J Ambeo Xbox BD機 最好應該點駁線 ?
所以入哂Ambeo 再入A80J?
另外Kef kc62同Ambeo 夾唔夾?

鉑金玩家

louiso311 發表於 2021-12-10 18:49
請問我A80J Ambeo Xbox BD機 最好應該點駁線 ?

ambeo  SOUNDBAR HDMI 有三入一出 ,
所以將影音產品入哂Ambeo HDMI IN  再 HDMI OUT 去 A80J
係最好方案
等跌價>>>跌價怕出新款>>>等新款>>>新款初出貴>>>然後又等跌價>>>....結果一直在等 :(

星級玩家

louiso311 發表於 2021-12-10 18:49

我用lg, xbox 去電視再去ambeo, 夾kc62唔錯 質量高 好過之前夾10吋sunfire
,但如果廳大建議上kc92

高級玩家

小弟係20年頭買ambeo嗰批, 仲以為抽中好籤,點知最近都奶左中置濛嗰個問題,就好似叉燒兄講話人聲比人暗住左咁,同時我亦都發現機背粒紅燈會無啦啦長著(維修中心話紅燈著左代表某組amp board燒左),有咁既情況當然趁仲有保即刻送去整,之後八卦問多兩句,佢地聲稱中置濛呢個問題係有機會出現係20年或之前出廠嗰批ambeo, 21年出嗰批全部轉哂用新版amp board所以情況應該改善左,而佢地亦都confirm今次整既會裝返新版amp board,希望整完真係可以唔再擔憂呢個問題啦…..

黑鑽玩家

stiffjab 發表於 2022-1-5 14:41
小弟係20年頭買ambeo嗰批, 仲以為抽中好籤,點知最近都奶左中置濛嗰個問題,就好似叉燒兄講話人聲比人暗住 ...

Sennheiser 答得咁清楚, 咁就好啦, 都叫放心啲. 我係20年4月尾買嘅. 20年9尾就出事, 睇嚟換返都仲係舊板.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

電視冇eARC,得ARC, 如果Chromecast with Google TV 直插落ambeo soundbar既 HDMI IN, 用Google TV睇Netflix或者Disney +, 請問出唔出到 Dolby Atoms?

黃金玩家

iversonhui 發表於 2022-2-15 14:00
電視冇eARC,得ARC, 如果Chromecast with Google TV 直插落ambeo soundbar既 HDMI IN, 用Google TV睇Netfli ...

出到,完全無問題。
因為我部電視都無EARC

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

herofranky 發表於 2022-2-16 21:45
出到,完全無問題。
因為我部電視都無EARC

Ok, thanks

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

stiffjab 發表於 2022-1-5 14:41
小弟係20年頭買ambeo嗰批, 仲以為抽中好籤,點知最近都奶左中置濛嗰個問題,就好似叉燒兄講話人聲比人暗住 ...

我都諗住買呢個 soundbar,咪 whatsapp 左代理呢個問題,佢答我冇聽過,問佢出面買可以點 check 生產年份,又話應該冇得 check,吓,咁我買果陣點知係咪 2021 or 之後生產?