louis127 發表於 2020-4-26 20:16

ChiKeungWong@FB 發表於 2020-4-20 12:41
謝謝Ching通知,昨日中午我在沙田AV生活見到佢真身,仲有得試Dolby atmos demo 片段,佢哋仲加咗隻十仔, ...

師兄,我剛剛也到沙田試,$19K冇話有十仔送。
話現在只剩last quota,仲要5月尾,6月頭才有貨
如果定滿了,就要等下1水…至少多1個月才有貨

當時比較了Q80用相同Atmos demo,完全無得比

german 發表於 2020-4-26 23:39

我的是左右長方形廳, 現正準備裝修, 請問我應該用敞玻璃間隔去令電視+soundbar 區域變成正方形, 還是長方形也可以。 廳約25 x 13尺. 擔心另一邊較遠, 令反射效果變差

極地雪 發表於 2020-4-26 23:47

岩岩睇開外國網發現有荀野,外國而家做特價,個promotion offer 唔知做到幾時~

入左promotion code discount 左之後就變左 USD$1750 =HKD 左右$14000,

如果連埋運費約$15000 左右,呢個價錢真係性價比好高,{:6_212:} 我自己搵老友友情價都冇咁平{:6_187:}

但就要自己搵集運運返香港,同埋水貨要小心保養問題~

如果想要外國網購優惠資料既可以PM 我~ 我只有優惠資料,沒集運資料,外國集運可能要靠其他Ching 了

有圖有真相:

hhkplus 發表於 2020-4-27 13:06

我的是左右長方形廳, 現正準備裝修, 請問我應該用敞玻璃間隔去令電視+soundbar 區域變成正方形, 還是長 ...

我會建議最好喇叭左右對等, 而個天花中間唔好有太多野, 等佢自然反射。

極地雪 發表於 2020-4-27 13:18

我的是左右長方形廳, 現正準備裝修, 請問我應該用敞玻璃間隔去令電視+soundbar 區域變成正方形, 還是長 ...

如果有玻璃做間隔,以四方形空間做反射最好!

3邊牆都ok 但以3座位sofa 黎計,皇帝位同有牆既側位效果最理想!沒牆一邊都ok 但係會無咁立體

極地雪 發表於 2020-4-27 16:03

極地雪 發表於 2020-4-26 23:47
岩岩睇開外國網發現有荀野,外國而家做特價,個promotion offer 唔知做到幾時~

入左promotion code discou ...

個 promotions code 已失效了,大家唔需要PM 我啦,但網購仲有25%off ,但就無左30% off {:6_140:}

hoseman 發表於 2020-4-28 09:24

極地雪 發表於 2020-4-26 17:31
咁建議你諗清楚先,因為唱K 要有echo ,soundbar 無得獨立較echo

是呀,而家度緊兩辦都搞,AMP +
喇叭比老虎開演唱會,soundbar 就煲碟....{:1_253:}

louis127 發表於 2020-4-30 15:44

請問有無師兄 聽過比較Q90? {:12_731:}

bearbear1314 發表於 2020-4-30 17:56

請問有無師兄 聽過比較Q90?

近呢幾年sound bar 興起,最初我都覺得無可能取代到傳統既AV HT,之前都有聽過Y 記 5600 / S 牌 Q90R ,但一直都唔係我口味,但自從Pat pat 痕去試左 ambeo sound bar ,大大改變左我對sound bar 既睇法。

版主咁講應該聽過

yuppi 發表於 2020-4-30 21:15

請問有無師兄 聽過比較Q90?

我之前有個post介紹2020五大soundbar,呢條第一,Q90第二,JBL第五,講靚仔抵玩就一定係JBL,飛燕唯一缺點係貴
頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22
查看完整版本: Sennheiser Ambeo Soundbar 打破傳統觀念,AV HT聲效新享受~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。