蜜汁叉燒 發表於 2020-5-13 14:28

極地雪 發表於 2020-5-13 10:44
ambeo soundbar 真係算係咁,可以一物二用,睇戲不失禮,睇演唱會都算不過不失,
而且仲有得調教EQ ,MI ...

其實佢個EQ都幾重要, 我都係參考咗你個設定再去作修改, 唔加foundation同Low-mid的話, 會真係有啲覺得唔夠使. Clarity 同Low-mid 就可以調下人聲厚薄. Brilliance就調整到樂器光輝度,雖然設定唔係好仔細. 但都幾好用..

michaela 發表於 2020-5-13 14:36

今朝終於送到屋企,剛剛老婆都放假,駁好左,試左netflix atmos點燈,藍光dtsx點燈,開到30老婆經已話大聲,暫時arc睇電視同睇netflix要手動喺電視揀電視喇叭還是soundbar出聲,未識自己轉,之前用sony會自己轉的,另外wifi未set好,app話要按router的WPS掣,但好似冇呢個掣,睇吓有冇ching幫到手,唔該晒,星期五放假一個人再慢慢試真啲。

極地雪 發表於 2020-5-13 14:45

今朝終於送到屋企,剛剛老婆都放假,駁好左,試左netflix atmos點燈,藍光dtsx點燈,開到30老婆經已話大聲 ...

Soundbar 後面有粒setup 制,按住佢大約5秒就可以WPS ,
希望幫到你。
至於arc 真係好高深莫測,唔同電視牌子,唔同器材都有唔同既情況,暫時唯一用到又work 既就係開晒電視arc 既setting 然後逐樣器材駁,我發現有某部份器材要長開著住佢成功先做到全部ARC ,否則就會斷開左

michaela 發表於 2020-5-13 14:49

極地雪 發表於 2020-5-13 14:45
Soundbar 後面有粒setup 制,按住佢大約5秒就可以WPS ,
希望幫到你。
至於arc 真係好高深莫測,唔同電視 ...

唔該晒,星期五再慢慢試吓。

bearbear1314 發表於 2020-5-13 16:05

{:6_175:}

極地雪 發表於 2020-5-13 16:24

bearbear1314 發表於 2020-5-13 16:05

優惠bundle五花八門,之前有鋪頭送subwoofer ,唔要就減1000 ,但我估都係羊毛出自羊身上{:6_194:}

followwind 發表於 2020-5-13 18:38

極地雪 發表於 2020-5-13 16:24
優惠bundle五花八門,之前有鋪頭送subwoofer ,唔要就減1000 ,但我估都係羊毛出自羊身上...

除咗代理,其實而家邊度仲有貨?
好似好多間都話冇貨

蜜汁叉燒 發表於 2020-5-14 09:01

今朝終於送到屋企,剛剛老婆都放假,駁好左,試左netflix atmos點燈,藍光dtsx點燈,開到30老婆經已話大聲 ...

WPS 係唔同Router叫法有唔同, 我用Netgear Orbi, 佢叫做"Sync". 師兄最好搵搵Router份說明書睇睇.

michaela 發表於 2020-5-14 12:59

蜜汁叉燒 發表於 2020-5-14 09:01
WPS 係唔同Router叫法有唔同, 我用Netgear Orbi, 佢叫做"Sync". 師兄最好搵搵Router份說明書睇睇. ...

唔該晒ching,明天試吓先

SammyChu@FB 發表於 2020-5-14 20:06

訂左半個月... 終於有貨今日到{:6_140:} 用梗y記ysp 1600 簡直係入左2個世界... 果種包圍感... 同可以好似係戲院咁d背景音樂係好出面襯底而唔係一齊出黎... 連我木耳朋友最後都聽到分別... 真係一流對得住個價錢...{:6_125:}
頁: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28
查看完整版本: Sennheiser Ambeo Soundbar 打破傳統觀念,AV HT聲效新享受~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。