極地雪 發表於 2020-4-14 18:59

多謝小瑟兄係呢個抗疫時間為我加分{:6_128:}

呢排有少少時間可以實行"在家攻作"{:6_174:}

極地雪 發表於 2020-4-14 19:02

小瑟 發表於 2020-4-14 18:48
呢隻SUB仔上次係AV SHOW試過, 堅係正的, 不過一定要配埋一件好既SUB仔~

多謝小瑟兄係呢個抗疫時間為我加分{:6_128:}

呢排有少少時間可以實行"在家攻作"{:6_174:}

如果本身有好十仔既,夾埋呢部soundbar 真係無得輸~

但如果家中既十仔係中低入門級,未必好過soundbar 既30HZ 低頻效果{:6_138:}

變相可以賣埋隻十仔,買SOUNDBAR變左又平左{:6_222:}

pongyusum 發表於 2020-4-14 21:19

2000幾蚊貨仔玩Dolby atmos 同DTS:X房仔用

極地雪 發表於 2020-4-14 21:36

pongyusum 發表於 2020-4-14 21:19
2000幾蚊貨仔玩Dolby atmos 同DTS:X房仔用

平有平玩,貴有貴玩。 SOUNDBAR 既設計係非常合適地方唔大既空間,

地方唔大既話效果唔會比傳統既surround 差,

當然如果你屋企個廳有成600尺以上既話我建議玩返傳統7.1.4 或以上啦{:6_177:}

蜜汁叉燒 發表於 2020-4-14 21:51

我都早幾日訂咗,話月中先到,見到師兄咁講,仲心急咗{:1_352:}, 請問吓師兄有冇換到電源線呀?

kkk333 發表於 2020-4-14 22:39

極地雪 發表於 2020-4-13 19:06
已PM

出面街價大約$18XXX,岩心水既記得傾下價錢,

師兄可唔可以PM邊間舖{:1_254:}

Saidoh 發表於 2020-4-14 23:50

師兄可唔可以PM邊間舖

極地雪 發表於 2020-4-15 00:28

蜜汁叉燒 發表於 2020-4-14 21:51
我都早幾日訂咗,話月中先到,見到師兄咁講,仲心急咗, 請問吓師兄有冇換到電源線呀? ...

恭喜ching 買到心頭好,記住 setup 時一定要做room calibration.

同埋睇戲時一定要開ambeo 3D ,開左同唔開差好遠,

我係iphone apps movie mode set 埋做boost 效果更明顯,至於數值就睇個人喜好去set

電源線我未換丫,有無好介紹?

極地雪 發表於 2020-4-15 00:32

kkk333 發表於 2020-4-14 22:39
師兄可唔可以PM邊間舖

旺角友x 大廈,但無得試要訂貨,價錢$18xxx 左右,可能分分鐘講多兩講仲有抗疫價{:6_174:}

如果要試既話PM 左你地了{:6_211:} ,我既建議最好試下岩唔岩自己口味,

因為口味呢家野好個人,有時岩我口味又未必岩你地口味{:6_142:}
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: Sennheiser Ambeo Soundbar 打破傳統觀念,AV HT聲效新享受~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。