CDROMRW 發表於 2018-3-15 12:33

當年,成套美軍裝備,背囊、背帶、腰帶水壺,有韓戰、越戰版。靚仔時,同幾條友行山露營,荒山野嶺開營火搭營照訓,邊有E+好似具澳營地咁,有水有廁所設備齊全呀!

可惜幾年前舊居水浸,俾大佬掉晒 {:6_187:}{:6_181:},剩低幾件{:6_194:}

水壺、腰帶同子彈袋,袋兩邊帶可掛手榴彈兩枚

水壺盅 Made in 1965

尼龍袋版,側袋仔放水 Filter

old8woman 發表於 2018-3-15 16:12

見到師兄個水壼,即回憶起幾十年前的學生年代
人人都帶一個水壺返學.............{:6_193:}

Msuper 發表於 2018-3-15 17:37

dc903 發表於 2018-3-11 11:44
這部老爺機
可隨時讓老羊
聽海鮮電台

dc903   左下角未見過 正呀, 唔通想儲齊80s band.
回埋羊老爺,暫時禾未想自殺、精神分裂及破產(從來未有財產已破產),儲80年代陀地樂隊專集,里都知 Beyond 量出奇多價又有少部份炒上太空,禾暫時真係唔會自尋短見,再講心水清應該留意到其中有一隊禾從來唔會買他們的碟!所以目前對禾而言,應該唔會儲80年代陀地樂隊全集呢!呢刻唔計陰陽樂隊,唔覺意禁儲齊了三隊陀地樂隊專輯大碟屍 D !將來野將來算但呢刻無乜打算!

那些年已退役的 LD Seafood,唔使問禾從來茂擁有過 LD 播放機;只碟暫當古董收藏。將來野將來算,未4都有1萬個可能,人生千其唔巧話絕對點點點,除非里條頸硬過石頭,他日轉呔攣拗番直真係瘀爆!(但話時話禾條頸有時真係超硬)

ernietse 發表於 2018-3-15 21:37

大力水手popeye鍾意食大力菜,一眾老鼠忽都鍾意食呢啲{:8_364:}

dc903: 咁仲有鼻史傻豹朱古力啫喱大菜榚…… ……. ~~~~~ 我都有食過鼻屎, 以前成日去中國國貨公司買鼻屎食, 仲有蛇膽果皮,飲中國製造嘅黑松沙士汽水, 食粉紅色細細包嘅傻豹朱古力!!!

ylcheung 發表於 2018-3-15 21:38

老師罰又再分享幾隻喜愛嘅Soundtrack

ylcheung 發表於 2018-3-15 21:40

大力水手popeye鍾意食大力菜,一眾老鼠忽都鍾意食呢啲

呢隻就係3仟開花,3仟年至結果嘅好野,超正。

old8woman 發表於 2018-3-15 22:00

ylcheung 發表於 2018-3-15 21:40
呢隻就係3仟開花,3仟年至結果嘅好野,超正。

當年(1944-1969)我就係住在沙梨頭,百花魁間廠好近我屋企架{:6_182:}

Msuper 發表於 2018-3-15 23:32

old8woman 發表於 2018-3-15 22:00
當年(1944-1969)我就係住在沙梨頭,百花魁間廠好近我屋企架

Vicky前輩,請問依家澳門有無賣全新 CD 的店鋪及 二手 CD鋪 ? 如果有,請問在什麼位置?
我之前係澳門網頁只搵到有好似討論區,有某賣家在刊登二手 CD !謝謝前輩回覆!<大師兄(DSH)同我都好想瞭解下呢!> {:6_141:}

old8woman 發表於 2018-3-16 03:32

澳門買全新CD的店鋪是肯定有的,(例如十月初五街葉培記)
但選擇並不多,澳門的古典音樂的愛好者都來香港找CD
又或者托我同佢地買.......
而我去澳門當然係買烈酒喇,干邑/威士忌酒平香港好多{:6_179:}

Msuper 發表於 2018-3-16 09:17

大力水手popeye鍾意食大力菜,一眾老鼠忽都鍾意食呢啲

DSH, 新鮮熱辣搜到給你資料,專程過澳門買全新CD我就茂興趣,罕有禾找不到的二手CD都仲有機會過去一轉,剩係來回船飛都$400啦!
里唔同,你過去大海玩+買!

https://zh-hk.facebook.com/天域影音-353966674624117/

頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15
查看完整版本: 紀念18年«老師罰™+腦慳™» 群組 ~ 分享你嘅>私伙嘢<

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。