ylcheung 發表於 2018-3-5 20:36

ylcheung 發表於 2018-3-4 20:05
我絕對係old (米田共)忽呀

.{:1_260:}{:1_262:}

ernietse 發表於 2018-3-6 00:19

EMF:Perfect Day {:8_400:}

Visually this CD single cover shall be the biggest fat butt so far I found {:8_390:} oh, he looks like man too{:8_369:}

Can you find any huge butt CD cover or vinylcover???{:8_395:}

https://www.youtube.com/watch?v=fDDFV7KaNjg

fDDFV7KaNjg

ernietse 發表於 2018-3-7 00:31

崔妙芝: 荷花開{:8_397:}

飯後聽一首老鼠忽金曲, 梗係快活過神仙啦!!! {:9_431:}

https://www.youtube.com/watch?v=xhtmrUp-1xQ

xhtmrUp-1xQ

dc903 發表於 2018-3-7 10:07

窮小子 發表於 2018-3-3 19:21
Lo Seafood 服飾。。。

回: ernie ching & 羊羊C兄 ~ 係件普通外套啫

有件按鈕古董
咩咩……咩泥架
仲唔認old sheep都唔得

psb 發表於 2018-3-7 10:55

Ernietse 師兄,知道你係經典英文歌音樂百科全書,想請教下你{:6_244:} ,請問 師兄們下面袁潔瑩唱嘅"愛的一課"係來自邊一首原版英文歌?首歌旋律好靚好好聽,好似 Bangles 式嘅 "Maniac Monday" 咁好聽,特別喜歡尾段lalalalalala 同echo 效果,好正{:1_338:}。想聽下英文歌原唱....
http://www.youtube.com/watch?v=rrwLwUOZIZI

Msuper 發表於 2018-3-7 20:04

psb 發表於 2018-3-7 10:55
Ernietse 師兄,知道你係經典英文歌音樂百科全書,想請教下你 ,請問 師兄們下面袁潔瑩唱嘅"愛的 ...

psb Seafood San,
又係禾厚多士,上網睇過d資料,"愛的一課" 作曲人為_Alastair Monteith-Hodge,80年代他有幫香港電影_疆屍系列_做配樂及作曲,所以少女組呢首歌應該不是改編係為她們作的!

圖片來自維基

ylcheung 發表於 2018-3-7 20:24

1972年嘅戲,當年同屋企人去睇,以當時我覺得呢套戲好震撼,1972年我夠魯C忽未。

old8woman 發表於 2018-3-7 20:59

老sea food的選擇{:6_179:}

Msuper 發表於 2018-3-7 21:12

ernietse 發表於 2018-3-6 00:19
EMF:Perfect Day

DSH, 呢盒 cd 又得唔得呢 ? 不過可能 Seafood 唔算 Da ! 靠里肉眼把尺去度度呢(講明茂得出矛招用手度架)! {:6_158:}

old8woman 發表於 2018-3-7 21:17

話時話,我都係喜歡40幾年前的"麗莎"多D{:6_182:}

頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: 紀念18年«老師罰™+腦慳™» 群組 ~ 分享你嘅>私伙嘢<

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。