Msuper 發表於 2018-4-6 17:11

禾剿到 d 禁既東東,25年前,當時攞證已經好大個唔係小朋友,攞黎唔知做乜禾都唔讀輸的;只獨贏!{:6_174:}

里地有茂呢張證,攞出來曬下太陽啦!

ernietse 發表於 2018-4-6 17:26

old8woman 發表於 2018-3-16 03:32
澳門買全新CD的店鋪是肯定有的,(例如十月初五街葉培記)
但選擇並不多,澳門的古典音樂的愛好者都來香港找CD
...

其實呢間舖頭我上次行過冇入去,

見到門口已經知道唔對路,

今日我就勇敢行入望望,

結果都係失望而回,

如果你真係有興趣聽粵曲應該就幫到你手{:8_382:}

ernietse 發表於 2018-4-6 17:32

Msuper 發表於 2018-3-16 09:17
DSH, 新鮮熱辣搜到給你資料,專程過澳門買全新CD我就茂興趣,罕有禾找不到的二手CD都仲有機會過去一轉, ...

見你咁搏命幫手湊澳門cd店資料,

所以今日就特x登去拜會一下,

但係真係好可惜, 裏面真係冇嘢買得落手,

一啲陳年舊貨都冇, 全部貨都係香港嘅mark up price

ernietse 發表於 2018-4-6 19:43

去親澳門梗係要買啲老鼠忽小食懷舊下啦{:8_372:}

ernietse 發表於 2018-4-6 22:29

任算發現咗一間連鎖店,

佢啲價錢好似仲貴過香港hmv,

結果又係空手而回{:8_379:}

ernietse 發表於 2018-4-7 02:08

威利: 天使危機 {:8_400:}

於是直接踩去旺角, 結果有驚喜!

呢一位係80年代嘅威利叔叔佢嘅唱功一流, 聲底特別, 依家仲好有性格呢!

我最欣賞佢以前曾經狠批好多人五音不全, 走去唱歌出唱片!!!

呢啲坦白真心意見真係唔係人人咁講, 又或者有資格講, 不愧為老鼠忽之寶{:8_376:}

此外, 呢隻復刻版唱片封面紀錄咗, 以往尖沙咀海旁嘅新世界中心獨特建築設計, 好可惜地產霸權之下又冇咗囉{:8_379:}

https://www.youtube.com/watch?v=N2-jT0SYIy0

N2-jT0SYIy0

ernietse 發表於 2018-4-8 15:47

張國榮 {:8_377:} + 許冠傑 {:8_400:} : 沉默是金 {:8_395:}

又要麻煩 [歌神™許冠傑] 同 [哥哥™張國榮] 離呢度,
因應近期 «老鼠忽™» 升溫至 « 腦慳™» 論嘅無聊爭拗 {希望唔使入稟去做司法覆核啦},

希望藉這一曲送給大家啦, 聽完啲歌詞應該會知點做{:8_390:}

https://www.youtube.com/watch?v=BNRIuaxd1YQ

BNRIuaxd1YQ

ernietse 發表於 2018-4-8 17:26

鄭君綿{:8_400:} +李香琴{:8_397:} : 心驚帽變綠 {:8_372:}

https://www.youtube.com/watch?v=Nphn5d8TlTU

Nphn5d8TlTU

psb 發表於 2018-4-8 19:24

ernietse 發表於 2018-4-8 15:47
張國榮+ 許冠傑: 沉默是金

好欣賞敬重 Sam Hui 前輩,呢套 4CD Gold Disc Set 係朋友送嘅,小弟個人亦收藏佢全集{:1_338:}..... 包括 Sam Hui 18CD Boxset,英文大碟 5CD 全集 Boxset ,最新"人生多麼好"大碟 CD+DVD ,最喜歡你+新的開始 2CD set , "宇宙無限" 3"CD Single.......等等。

ernietse 發表於 2018-4-8 19:35

仙杜拉 : 我真心愛哥 {:8_397:}

真係不愧為鬼馬歌后仙杜拉,

唱得又夠肉緊, 又夠激情, 真係最佳嘅娛樂{:8_376:}

https://www.youtube.com/watch?v=KvhH53eTOuY

KvhH53eTOuY
頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23
查看完整版本: 紀念18年«老師罰™+腦慳™» 群組 ~ 分享你嘅>私伙嘢<

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。