old8woman 發表於 2018-4-11 16:20

1983年,CD系統在香港推出

old8woman 發表於 2018-4-11 16:21

看看當年的Philips CD-100,1983年要三千幾元,
是普通人1個半月工資

ernietse 發表於 2018-4-12 01:14

梁天: 雲吞麵 {:8_400:}

https://www.youtube.com/watch?v=xTKY6tLOxnE&t=7s

xTKY6tLOxnE

CDROMRW 發表於 2018-4-12 01:45

伶霖六,長衫六,高腳七,仲有一只大頭六!長揸唔輸都好難嘞!{:6_181:}
你地仲識唔識推排九呢?我諗新一代都無人識嘞{:6_194:}
扑天九更加快失傳啦,當年靚仔時夜晚去廟街雞記門外莊入去偷師,(因為輸得多呀!) E+搵隻腳都難!
扑天九有云唔相熟唔好玩,唔 Friend 唔好玩,因為無人情講,鬆手唔扑就自己好易輸,真係好傷感情{:6_235:}

x2RzkFcuy_U

Msuper 發表於 2018-4-12 02:00

呢只識講大話的大話骰同 Lo Seafood 有乜關系,它勁囉將雄霸夜場多年的 Lo Seafood 猜枚 "財拳" 打到落花流水,
以前 d 人去蒲夜場多數扎行馬步高聲叫!

發你個財財
一定中
兩個人
三叉仔
四圍走
六無窮
七小小
八皮馬
九鳳祥
開晒佢

兩位阿姐單 Key 難玩 d ,雙 Key 大路 d!
44eR2Vt23qw

當年猜枚有幾 Hit, 發哥都唱了 !
4digSkRD-Wc

tlsk 發表於 2018-4-12 19:52

金裝Lo sea food..黐線姻緣最搞笑.

ernietse 發表於 2018-4-13 00:38

The Chopsticks [筷子姊妹花 ]: Stop! In The Name Of Love {:8_383:} {:8_397:}

https://www.youtube.com/watch?v=VYeeWKVPweY

VYeeWKVPweY

CDROMRW 發表於 2018-4-13 00:41

有鄭君綿,更要有佢嘅拍檔..鄧寄塵啦{:6_176:}

墨西哥女郎就成日聽嘞,點番隻畀羊羊聽,{:6_177:}

eH42NWj4jZk

呢隻碟好鬼好聲!

ernietse 發表於 2018-4-13 00:53

許冠英: 钱作怪{:8_400:}

https://www.youtube.com/watch?v=4OHrg6OHesY

4OHrg6OHesY

tlsk 發表於 2018-4-13 18:35

嬌嬌女《水長流》...
頁: 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25
查看完整版本: 紀念18年«老師罰™+腦慳™» 群組 ~ 分享你嘅>私伙嘢<

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。