paris 發表於 2017-5-21 21:48

laiho 發表於 2017-5-21 21:38
我係新手未玩過呢類player,我喺網上dl咗套4K電影,裡面有個BDMV file,我用203去play,
BDMV裡面有好多個.ts...

203係有D 4K MKV檔解唔到既,同埋203如冇JB 播BDMV files係會逐個遂個play 播到斷斷續續!
A5 就冇問題,所有4K MKV 可以解到播到,BDMV檔都冇問題唔會該個files play,A5都得A10就一定冇問題!

obee 發表於 2017-5-21 22:01

A5 和 A10 的分別

izthat 發表於 2017-5-21 23:30

wilfield1978 發表於 2017-5-21 11:52
更新左都係咁

師兄我也有相同問題, 用緊Samsung JS9800 65" 4K TV.
你解決到嗎?

之前用OPPO103沒有這問題....

kkc 發表於 2017-5-22 00:17

alex_au 發表於 2017-5-21 21:28
我用緊A10 配9400D, 出2160 60hz 4:2:0 完全冇問題,我是經Lx-89 passthrough , 但都試過冇畫面,我就係 ...

你部 A10 請問 firmware and apk 係遑個 versions ?我試過 Lx701 passthru 都唔得。

maxyeung 發表於 2017-5-22 01:12

paris 發表於 2017-5-21 15:59
A7 HDMI係支援14.b 並唔係2.0,同埋內存祗得1G DD3

http://cn.egreatworld.com/egreat-a7-4k-uhd-hdd-med ...

唔該晒!!

maxyeung 發表於 2017-5-22 01:13

大玩偶 發表於 2017-5-20 10:55
唔好試其他 , 暫時一係 A5 一係 A10

因為得呢 2部有 Vidon 支援

謝謝終極回覆!!

大玩偶 發表於 2017-5-22 10:59

kkc 發表於 2017-5-22 00:17
你部 A10 請問 firmware and apk 係遑個 versions ?我試過 Lx701 passthru 都唔得。

更新 UHD Player

http://apps.egreatworld.com/Egreat-2.1.1beta-20170511113703foregreat.apk

另外 A10 最新版本

名称: A10BD_CN_Firmware_20170517_v1.2.0.2_beta.rar                                                   
时间: 2017年5月17日, 13:37:18                                          
下载: http://data.egreatworld.com/A10BD_CN/firmware/A10BD_CN_Firmware_20170517_v1.2.0.2_beta.rar

fadein 發表於 2017-5-22 11:21

我都有興趣,想請教各位,現用600A駁nas睇片,
是否買A5已經足夠呢?因為唔想加HD在機內。
thx

ahchaugoh 發表於 2017-5-22 11:32

odinzo 發表於 2017-5-20 16:33
我本來得 今日突然好似你咁

Are you using win10 or not?

Although auto search cannot find the share folder in my pc, I found following url which can help me to find the share folders through neighborhood.

http://www.geeksquad.co.uk/articles/how-to-set-up-file-sharing-on-windows-10#Edit%20permissions

hope it is useful for you.

大玩偶 發表於 2017-5-22 11:37

fadein 發表於 2017-5-22 11:21
我都有興趣,想請教各位,現用600A駁nas睇片,
是否買A5已經足夠呢?因為唔想加HD在機內。
thx

其者 A5 / A10 功能上係一樣

主要A10 係有聲畫上的提昇 , 而且有獨立電源 , 仲有 AC WIFI

呢一刻團購價咁平 , 正路買 A10 {:6_158:}
頁: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。