paris 發表於 2017-5-21 15:59

maxyeung 發表於 2017-5-19 23:40
想問問,Egreat A7
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.1.BWPxaQ&id=550570882812&ns=1&abb ...

A7 HDMI係支援14.b 並唔係2.0,同埋內存祗得1G DD3

http://cn.egreatworld.com/egreat-a7-4k-uhd-hdd-media-player.html

大玩偶 發表於 2017-5-21 17:30

alanadc23 發表於 2017-5-21 14:18
大玩偶兄

我用緊hdd docking 會換hdd

呢樣我又無專登去試,

因為我唔整亂本身果個Movie Libray ,基本上每次新增D 戲都係 手動揀更新電影庫﹐
因為本身成300 套戲,如果佢自動更新,有咩出錯又要幾百套咁去 核對會好煩

paris 發表於 2017-5-21 17:43

今日開機去"Search Network share" 成日都搵唔到,部腦已關哂防火牆!
都唔知點解,新機返黎試過搵到,但冇去攪setting,今日想攪就搵唔到,激死人!

benng38 發表於 2017-5-21 17:54

ikkjr 發表於 2017-5-21 10:29
HDR Bug black bar 係 HiSilicon chipset 嘅 bug.

Chipset bug咁即係firmware upgrade可唔可以解決到呢?

ikkjr 發表於 2017-5-21 20:16

benng38 發表於 2017-5-21 17:54
Chipset bug咁即係firmware upgrade可唔可以解決到呢?

我唸 Egreat 都要等到Hisilicon 有解决方案,
之後才有新firmware 解决HDR black bar :(

alex_au 發表於 2017-5-21 21:28

kkc 發表於 2017-5-19 21:24
剛入手 A5, 但係 Sony X9400D 出唔到畫面。有冇師兄用緊 Sony X9300/9400D 系列?

試過出另一部五年前嘅 So ...

我用緊A10 配9400D, 出2160 60hz 4:2:0 完全冇問題,我是經Lx-89 passthrough , 但都試過冇畫面,我就係個 amp 度揀另一個 hdmi in 再揀返 A10個 hdmi in 就出返畫面

myblue 發表於 2017-5-21 21:33

alanadc23 發表於 2017-5-21 14:18
大玩偶兄

我用緊hdd docking 會換hdd

請問Ching個HDD (2T or 3TB)裝滿戲, A5/A10自動再Build Movie library要幾耐? Tks!

odinzo 發表於 2017-5-21 21:33

paris 發表於 2017-5-21 17:43
今日開機去"Search Network share" 成日都搵唔到,部腦已關哂防火牆!
都唔知點解,新機返黎試過搵到,但冇 ...

用kodi搵 原生成日reload

paris 發表於 2017-5-21 21:38

odinzo 發表於 2017-5-21 21:33
用kodi搵 原生成日reload

頂,攪左成個下午,放棄唔搵啦!{:6_123:}
插住USB外置HDD睇住先!{:6_136:}

laiho 發表於 2017-5-21 21:38

我係新手未玩過呢類player,我喺網上dl咗套4K電影,裡面有個BDMV file,我用203去play,
BDMV裡面有好多個.ts 既 data,203逐個data play,又要load,又斷斷續續....
咁呢部Egreat A10係咪唔會有以上情況?仲有我發覺203係唔支援mkv的
EgreatA10能支援嗎?因為冇玩開問題可能有點白痴,望能解答~thx~
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。