kkc 發表於 2017-5-20 14:26

paris 發表於 2017-5-20 11:13
你試吓蚊走TV比203果個位,比A5用黎試吓!
A5 SET 1080P 24Hz先,
如正常出到就逐個解析度加上去試。

Thanks! 試左唔得。

A5 解像度由 720p 到 1080P 逐個試都一樣唔得。連新 beta firmware 1.2.0.2 試左都係唔得。試到想死

matta722 發表於 2017-5-20 14:31

A5 解像度由 720p 到 1080P 逐個試都一樣唔得。連新 beta firmware 1.2.0.2 試左都 ...

可能同部電視唔兼容。一係試下換機,都唔得就希望新版firmware 解決。

magicbb 發表於 2017-5-20 14:47

有冇師兄有arc 問題? 我soundbar (ysp2700) 同tv(sony 49x8000d)係用arc connect 的。 原本用remote 開電視的話, soundbar 就跟住開。 但自從我a5 connect 去soundbar 後。 soundbar 只會跟a5 而自動開關。 a5 開就開。 a5 關就關, soundbar 再唔理部電視了

paris 發表於 2017-5-20 15:00

magicbb 發表於 2017-5-20 14:47
有冇師兄有arc 問題? 我soundbar (ysp2700) 同tv(sony 49x8000d)係用arc connect 的。 原本用remote 開 ...

係喔!A5應該唔支援ARC呢個功能,
我已前部203都可以控制埋TV既HDMI,
但讓位比左A5後,部TV就冇左反應唔識自動轉去HDMI度!{:6_194:}

paris 發表於 2017-5-20 15:07

A5 解像度由 720p 到 1080P 逐個試都一樣唔得。連新 beta firmware 1.2.0.2 試左都 ...

你係咪冇經AMP而直去TV,如果係就部電視HDMI兼容問題,咁唯有插203個HDMI IN,經203先再上去電視!頂住檔用住先啦!

odinzo 發表於 2017-5-20 16:29

今日部a5突然搵唔到network share檔案,reset全部野都唔得。。。。

odinzo 發表於 2017-5-20 16:33

ahchaugoh 發表於 2017-5-19 23:57
My A5 cannot see the files shared by win10 PC. No matter using search network or specify IP, nothing ...

我本來得 今日突然好似你咁

kkc 發表於 2017-5-20 18:09

odinzo 發表於 2017-5-20 16:33
我本來得 今日突然好似你咁

如果係WIN10 shared folder 有可能係啱啱 auto update major release reset 左 network file sharing D settings.我啱啱今日 update 完佢同我 disable 左 anonymous/no pwd guest accounts 嘅 access.Enable 返就ok。

我仍然苦惱 A5 駁唔到 SONY 75X9400D 中:(

bigair 發表於 2017-5-20 18:56

二千幾又幾方便抵玩

wilfield1978 發表於 2017-5-20 20:18

大家有無播片嘅時候,間唔中會窒一窒?另外原生果個player係咪仲未播到UHD原盤file(藍精靈)?
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。