chhanthony 發表於 2017-5-19 17:03

paris 發表於 2017-5-19 16:58
但203 JB都解唔到4K MKV Atmos!

我好少睇mkv,唔知佢sup唔support{:1_332:}

paris 發表於 2017-5-19 17:05

chhanthony 發表於 2017-5-19 17:03
我好少睇mkv,唔知佢sup唔support

暫時黎講203 JB仲未解到 MKV檔既Atmos!

chhanthony 發表於 2017-5-19 17:15

paris 發表於 2017-5-19 17:05
暫時黎講203 JB仲未解到 MKV檔既Atmos!

Egreat可以?

paris 發表於 2017-5-19 17:18

chhanthony 發表於 2017-5-19 17:15
Egreat可以?

可以,冇問題!{:6_142:}
仲有d 影片檔 203解唔到,Egreat都解到!

bbkan 發表於 2017-5-19 17:20

可唔可以由NAS copy file to A10 internal HDD ? thanks

alanadc23 發表於 2017-5-19 17:29

可唔可以由NAS copy file to A10 internal HDD ? thanks

U can use a10 or a5 to read nas file already

matthew 發表於 2017-5-19 18:05

A10 有SAMBA SERVER 的
我用PC 試過可以COPY 野去, 不過只係試過機內的記憶體

leungchong 發表於 2017-5-19 18:26

paris 發表於 2017-5-19 17:18
可以,冇問題!
仲有d 影片檔 203解唔到,Egreat都解到!

係呀 203 jb 解唔到,之前晌其他 post 有提過呢個問題,只今都未解決到

原來 Egreat 解到,不過都開始玩 uhd rip,應該正過 mkv

leungchong 發表於 2017-5-19 18:32

matthew 發表於 2017-5-19 11:24
首先佢係一個ANDRIOD 盒子, 就已經可以裝APK
另外佢自身有個叫VIDON XBMC, 呢個等於係KODI, 分別於 自身 ...

明白哂,

所以我個post 都有話,

已有 203 jb 而又入手 A10 的話,似乎主要係玩 bd menu 同埋 movie wall ,

只係想睇下仲會唔會有其他 功能/效能 方面的提升

paris 大 提到可解 atmos mkv 應該係其中一個提升

kkc 發表於 2017-5-19 21:24

剛入手 A5, 但係 Sony X9400D 出唔到畫面。有冇師兄用緊 Sony X9300/9400D 系列?

試過出另一部五年前嘅 Sony 冇問題。1080P/720P 都OK。但部 X9400D 就無 signal。

試過用同一條線同一個HDMI port 駁 Himedia Q10 出 X9400D 係完全正常。試過五條新舊平貴HDMI 線都一樣 (Himedia Q10 得,A5 唔得)。

電視試過3個HDMI port, 轉過 Normal/Enhanced (deep color) modes,都一樣冇 signal 冇畫面。

攪左三個鐘攪到人都瘨!有冇 A5/A10 + Sony x9300d/9400d 或 2016 Sony android TV 可以指點吓我?
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。