edm230 發表於 2015-4-16 19:52

malretep 發表於 2015-4-16 19:42 static/image/common/back.gif
HEHe,寫銅先對,不過估唔到工料200樓下的紫銅可以打低WW銅.重有昨晚我把IP2鉑金fuse放入條紫銅.D空間感好L ...

IP2低音係弱啲,所以IP3waiting for you{:6_190:}

(Post76 Android 手機版送出)

Alman 發表於 2015-4-16 19:53

edm230 發表於 2015-4-16 14:43 static/image/common/back.gif
Alman大佬我又想holly, 粗粗幼幼mix嚟撓得嗎?

Holly。 你仲買得多過小弟...{:8_362:}

mix 埋當然冇問題, 應仲好添, 已有廠線係咁做也。 小弟亦準備咁整喇叭線.

Alman 發表於 2015-4-16 19:58

nannan 發表於 2015-4-16 17:33 static/image/common/back.gif
其實用鋁支做pc得唔得

得 得 得! 已有鋁電線啦!

以下的電線包含 鋁 foil:
http://www.groverhuffman.com/_/rsrc/1269050134094/speakercables/_IGP1315a.jpg?height=213&width=320

malretep 發表於 2015-4-16 19:58

edm230 發表於 2015-4-16 19:52 static/image/common/back.gif
IP2低音係弱啲,所以IP3waiting for you

铂金IP3我都有,不過放咗入AMP.哈哈

Alman 發表於 2015-4-16 20:00

billymud 發表於 2015-4-16 19:24 static/image/common/back.gif
拆屋取磚 !

為hifi生, 為 hifi亡{:1_343:}

edm230 發表於 2015-4-16 20:01

Alman 發表於 2015-4-16 19:53 static/image/common/back.gif
Holly。 你仲買得多過小弟...

mix 埋當然冇問題, 應仲好添, 已有廠線係咁做也。 小弟亦準備 ...

你老哥山長水遠嘛{:6_210:}

我諗住整ic先,冇咁大压力{:6_209:}(電電)

而且我ic係ww銅,pc係ww銀,ic有得直接比{:6_235:}

edm230 發表於 2015-4-16 20:02

malretep 發表於 2015-4-16 19:58 static/image/common/back.gif
铂金IP3我都有,不過放咗入AMP.哈哈

正{:6_208:}

補品{:6_207:}

Alman 發表於 2015-4-16 20:04

edm230 發表於 2015-4-16 20:01 static/image/common/back.gif
你老哥山長水遠嘛

我諗住整ic先,冇咁大压力(電電)

小弟好快會把 紫銅 IC 同 Neotech 1002 (換上古河RCA)後對殺。。。。

edm230 發表於 2015-4-16 20:15

Alman 發表於 2015-4-16 20:04 static/image/common/back.gif
小弟好快會把 紫銅 IC 同 Neotech 1002 (換上古河RCA)後對殺。。。。

{:6_200:}咁大件事要call定兄弟佈防,沙塵滚滚殺錯良民{:6_206:}

紫銅線呢啲高級野,都係熱下身先搞

床下底揾返條十幾年前買激平Tara Labs 8n ofc sp, 輕輕整條pc, 上吓螺絲,warm up下先

條野3芯銅幾得意{:6_122:}

做好,心急,入埋{:6_122:}

kelvinchan 發表於 2015-4-16 20:47

ykluk 發表於 2015-4-16 17:50 static/image/common/back.gif
你想學Alman兄咁用電感裡面既銅箔, 買咗佢地啦~~!!

http://item.taobao.com/item.htm?id=416 ...

陸爺...其實我睇過...第一唔平...第二知識有限唔識點分三樣野:

Mundorf CFC 16AWG ±2%        Mundorfmh銅箔電感   毫亨        內阻/R(歐) ...

所以先冇出手...不過唔怕...如果大家解答到我可以喺第二條線度加入佢做測試{:9_430:}
頁: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25
查看完整版本: 紫銅電源線: 好。。。利(Holly。。。。)再HOLLY!!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。