nannan 發表於 2015-4-12 09:28

Alman 發表於 2015-4-12 06:36 static/image/common/back.gif
小女剛告知, 她已給我買了八包 18 awg 紫銅。 下星期日會帶返來。。。。師兄們羨慕嗎? ...

{:6_206:}你哋都快斷貨,紫銅買少見少,想再搞條萬元級數嘅蛇都幾難啦!{:6_197:}
(Post76 Android 手機版送出)

jamesc138 發表於 2015-4-12 10:51

Alman 發表於 2015-4-12 02:51 static/image/common/back.gif
左右逢源

今早想聽清楚紫銅兄弟的威力, 揀選至愛, 用它們加埋Neotech 單枝銅/WW Aurora 線芯所製電線, ...

我嗰條巳經整到一半,諗緊用咩做屏蔽,睇埋alman大師嘅傑作先決定

jamesc138 發表於 2015-4-12 11:16

kelvinchan 發表於 2015-4-12 00:30 static/image/common/back.gif
搵來搵去都搵唔到紫銅線...

九龍有2間我冇去搵個,一間係荔枝角,另一間係黃埔
你可以睇下有冇,香港島&新界我冇去過,所以唔知

kelvinchan 發表於 2015-4-12 15:17

Alman 發表於 2015-4-12 04:46 static/image/common/back.gif
哈哈, 正呀。這些應是一般的 PVC電線膠布。

即喺撞左山了...{:6_136:}

kelvinchan 發表於 2015-4-12 15:18

Alman 發表於 2015-4-12 06:36 static/image/common/back.gif
小女剛告知, 她已給我買了八包 18 awg 紫銅。 下星期日會帶返來。。。。師兄們羨慕嗎? ...

如果整一條5尺電源綫...要用幾多包左右...{:6_136:}

kelvinchan 發表於 2015-4-12 15:18

leojai 發表於 2015-4-12 08:05 static/image/common/back.gif
0.28m m

唔該師兄

kelvinchan 發表於 2015-4-12 15:20

jamesc138 發表於 2015-4-12 11:16 static/image/common/back.gif
九龍有2間我冇去搵個,一間係荔枝角,另一間係黃埔
你可以睇下有冇,香港島&新界我冇去過,所以唔知 ...

香港島我行晒咁濟...答案喺冇...{:6_125:}

kelvinchan 發表於 2015-4-12 15:21

jamesc138 發表於 2015-4-12 10:51 static/image/common/back.gif
我嗰條巳經整到一半,諗緊用咩做屏蔽,睇埋alman大師嘅傑作先決定

師兄 , 影左相參下考{:6_190:}

malretep 發表於 2015-4-12 16:03

kelvinchan 發表於 2015-4-12 15:20 static/image/common/back.gif
香港島我行晒咁濟...答案喺冇...

瀝源大量現貨.我買了0.28mm , 0.9 及1.2mm 各四包.

jamesc138 發表於 2015-4-12 16:09

kelvinchan 發表於 2015-4-12 15:20 static/image/common/back.gif
香港島我行晒咁濟...答案喺冇...

咁應該冇哂囉{:6_183:}
你可以參考吓alman大師第二條嘅整法,基本上係冇大分別,我抄佢㗎{:1_333:}
不過佢用tape,我用tube,佢用銅箔,我用銅網,
好,今晚回家再上圖,等alman大師指點吓
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20
查看完整版本: 紫銅電源線: 好。。。利(Holly。。。。)再HOLLY!!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。