billymud 發表於 2013-11-7 14:20

johnme 發表於 2013-11-7 13:18 static/image/common/back.gif
原本ELECTROLYTE CAP既腳位用3.5MM,DIAMETER 8MM,
但位同事有大量5MM腳位CAP,
所以用5/10MM DIAMETER做LA ...

訓caps, 整体可用高度以9v電池為限嘛。

schmike 發表於 2013-11-7 22:18

johnme 發表於 2013-11-6 23:29 static/image/common/back.gif
再做過layout,
唔知會唔會好d~

師兄的ground loop得幾勁下wo
(Post76 Android 手機版送出)

johnme 發表於 2013-11-7 22:24

schmike 發表於 2013-11-7 22:18 static/image/common/back.gif
師兄的ground loop得幾勁下wo

可以點做?

schmike 發表於 2013-11-10 01:34

johnme 發表於 2013-11-7 22:24 static/image/common/back.gif
可以點做?

D gound 要由頭行到尾唔好有返轉頭。。要cut斷返轉頭果到

johnme 發表於 2013-11-10 11:34

schmike 發表於 2013-11-10 01:34 static/image/common/back.gif
D gound 要由頭行到尾唔好有返轉頭。。要cut斷返轉頭果到
(Post76 Android 手機版送出) ...

收到,返到屋企會再check.

billymud 發表於 2013-11-10 13:13

johnme 發表於 2013-11-10 11:34 static/image/common/back.gif
收到,返到屋企會再check.

take a look before u leap !

http://www.jdslabs.com/item.php?fetchitem=cmoybb203

johnme 發表於 2013-11-10 21:30

schmike 發表於 2013-11-10 01:34 static/image/common/back.gif
(Post76 Android 手機版送出) ...

再望過個layout,
唔知你講緊邊度...{:1_331:}

billymud 發表於 2013-11-11 00:04

johnme 發表於 2013-11-10 21:30 static/image/common/back.gif
再望過個layout,
唔知你講緊邊度...

他山之石。

johnme 發表於 2013-11-11 09:37

billymud 發表於 2013-11-11 00:04 static/image/common/back.gif
他山之石。

多謝billy兄,
下一個layout會照抄個post,
改做圓角.

其實小弟都試過唔同layout,
不過,唔知用咩準則去定好與壞...

至於size既問題反而不大,
用粒低volt數既caps就攪定.

至於function方面,
1粒定兩粒電,
落唔落buffer,
唔同人用有唔同要求,
好難會有一致既意見.

billymud 發表於 2013-11-11 15:26

johnme 發表於 2013-11-11 09:37 static/image/common/back.gif
多謝billy兄,
下一個layout會照抄個post,
改做圓角.

做比小朋友玩,當是一粒電。
用兩粒電出現volts不平衡,燒headphone點算? {:1_339:}
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9
查看完整版本: 又係豬妹---請教eagle pcb layout同搵廠印pcb

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。