zoneaudio 發表於 2013-3-13 12:35

ADA 發表於 2013-3-12 23:40 static/image/common/back.gif
今次入手的是工具 ... 電流表, 入左 39mm 同45mm...

仲快過我入貨,DIY膽機不可決啦{:6_193:}

ADA 發表於 2013-3-13 12:44

zoneaudio 發表於 2013-3-13 12:35 static/image/common/back.gif
仲快過我入貨,DIY膽機不可決啦

近來買野多過整野. {:1_331:}

入定貨開工就方便了. {:1_253:}

我重定左電源牛同燈絲牛, 要等7日先到手. {:1_254:}

zoneaudio 發表於 2013-3-13 12:55

ADA 發表於 2013-3-13 12:44 static/image/common/back.gif
近來買野多過整野.

入定貨開工就方便了.

以我地呢D,DIY狂人零件多最正常不過啦{:8_390:}

呢排轉左玩6BL7,又前級,又並管,仲會做一部單支1.5W+1.5W,捻起都爽{:8_403:}
唔怪得COLIN都對6BL7情有獨鍾,

zoneaudio 發表於 2013-3-16 21:36

kevin2007 發表於 2013-3-11 14:22 static/image/common/back.gif
zoneaudio ching 吾好咁講啦~~相對我e個電子白痴o黎講~~你地已經係為列高手行列, 只不過出外面d師 ...

睇左偏鬼佬講點樣將sunaudio2a3放大倍數降低,(估計可以做後級)
取消第一級輸入,將多出來半支6sn7並落去第二級變成並管驅動來降低失真,
一舉兩得咁講,唔知可不可行....,仲話原裝靈敏度太高......云云,
不過你個部係老番唔知線路係點{:8_399:}

zoneaudio 發表於 2013-3-17 13:28

R大又試野2A3,300B做全波整流,(我早佢小小,不過做半波)
2A3已經大幅超U52,唔好講300B只係"處肛"300B都好驚人.....
R大無上圖跟據佢既字裡行間EDIT出來方便下大眾,
仲試左好多名牌OUTPUT,去佢網誌昅昅
信者有不信則無{:8_399:}

ADA 發表於 2013-3-17 23:08

Cossor 6SL7.

ADA 發表於 2013-3-18 12:48

R大無上圖跟據佢既字裡行間EDIT出來方便下大眾...

應該係咁啦. {:1_351:}

zoneaudio 發表於 2013-3-18 13:55

五隻牛,電源牛是z11片加$20-
另外雙choke兩隻10k輸出

zoneaudio 發表於 2013-3-20 14:36

窮人雙單聲道兩件頭膽皇805 套件開買,
電感負載推動級,牛都十隻45KG重只係人仔5500唔包膽,
有興趣去樂潘淘寶店昅昅,
真係底過砌2A3,300B,.......唱:無奈..只..有...恨,無奈我...不...甘...........心

kmc0907 發表於 2013-3-20 22:17

晒晒膽{:6_143:}

RCA 5692

RCA 2A3

Mullard GZ37
頁: 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 97 98 99 100
查看完整版本: 晒晒你的膽物品

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。