設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Wilmer威馬

[合併式擴音機] 麗磁 LM-201IA,真係租/借比大家聽,會唔會好屎忽鬼?

禁止發言

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  4pk

糸呀,麗珊系黑店 真系搞到頭大

又唔好咁講係燈光暗少少 JEI
canradio 發表於 2011-11-26 04:12

我賴過野,之後再去數字台睇先知佢換左D舊野比個客,但收系新品價,條友最黑人憎唔識扮識

禁止發言

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 43# canradio

系呀,見大家向76,費事再有C兄賴野

銀級玩家

大家可以由聽日(星期一、28 號)中年 12 點開始 PM 我報名,截止報名日期係星期三(30 號)晚 11 點,截止後我會按 PM 前、後次序公報名單及相關條款。

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 45# Wilmer威馬
馬爺,可否確定以下幾點?

1.租金為 $100 港元,三日兩夜。
2.如還機前於此(Post76影音玩樂論壇 » HIFI與CAS音響硬件討論區)出用後感,則 $100 可退回(當借),不然就不能取回(當租)。(即默認“租”)
3.部機﹣麗磁 LM-201IA,重17KG, 有原裝盒保護,租者需自己負責來回運輸成本及風險。
4.取機時租者及出租者必先觀察及確認部機嘅原貌,例如租出前某處已有條明顯花痕,則應該列明於租單上。並雙方留有租據。
5.還機時相比取機時,如有非正常使用以外之損壞,一律照價賠贘,賠贘金數目由物主威馬決定,當為合理價格。
6.取機及還機地點圴為深水埗深之都 Canworkshop

請問有無錯?有無補充?

銀級玩家

回復  Wilmer威馬
馬爺,可否確定以下幾點?

1.租金為 $100 港元,三日兩夜。
2.如還機前於此(Post76 ...
kenneth_obee 發表於 2011-11-27 16:54

基本上冇錯,除左(6),唔關 Canworkshop 事,我響個 post 一開頭提過,Canworkshop 只係其中一個 dealer,我仲有油麻地凱韻同德發 Creative Audio 等等其他 dealer,dealer relationship could be change and cut anytime,所以唔好再咩事都聯想埋 Canworkshop。

另外,呢部麗磁 100% 係我私人玩具,nothing related to company business。

大家咩事都聯想埋 Canworkshop,咁樣唔單止阻住人做佢自己生意,亦唔怕公開講,大家再以為 Canworkshop 我有份,只係幫 Canworkshop 制造借口屈我 offer 更好 terms,剩係 5i-10 因為大家用我名義去 Canworkshop 講價或要送野之類,已經令 Canworkshop 開左借口要我下批貨平 d 批比佢,我總公司叫 Union Audio 聯盟音響,香港個 workshop 叫 Virtual Audio 慧濤音響,we have nothing related to Canworkshop except purchase and resell as a dealer relationship。

取、還貨會響返我自己個亂葬崗 workshop:
SSP MTR B2 出口
長沙灣道 190-192 號
富安商業大廈 5B
(黃道益活絡油樓上)
電話:23328466
Business Hours: Monday - Friday 12:00 - 19:00;Saturday 14:00 - 18:00;Sunday and Public Holiday Closed

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 47# Wilmer威馬

馬爺,好多謝你講清楚,其實我本人就唔知canworkshop 係乜,因為我未去過,只係見你個page 1 果個post 提及。請你別誤會。

不過事實上,我有兩個post76 網友都私下問過我知唔知你同呢間shop 嘅關係。我當然唔知,而我對呢d 野就 "I don't care". 只要大家願買願賣,在商言商,大家都係成年人,我相信只要關係到錢銀應該會格下價,多了解產品多些先做買賣。而我就好反對未經當事人同意而去用佢個名務求為自己謀取利益。我覺得咁做好無品,應該譴責!希望大家互相尊重,咁樣先可以令更多網友係呢度作更多分享。

銀級玩家

回復  Wilmer威馬

馬爺,好多謝你講清楚,其實我本人就唔知canworkshop 係乜,因為我未去過,只係見 ...
kenneth_obee 發表於 2011-11-27 19:38

我果度一般唔對外開放,因為唔係正式舖,而且真係亂葬崗,因為係做 R&D o既 workshop,零件、線頭線尾同屍骸就多的是,有打電話問過我 5i-10 o既網友會知道,我講明唔止 Canworkshop 一個 dealer、亦講明唔怕亂可以上我個亂葬崗。

至於係咪 Canworkshop 借題發揮屈我 terms?深之都只距離我一條街,加上正係大家未見過我,就算我咁 o岩響 Canworkshop 出現,唔出聲大家都可能只係以為我係客,我先有幸親眼見過唔止一次「馬爺話 $2xxx 得喎」、「馬爺話送線喎」、「馬爺話可以借返屋企玩幾日喎」。。。。。如果得,當然冇問題,問題唔得,為求中港同價,5i-10 我話埋比大家知,毛利只係三百大洋!毛利!你話有冇純利!?我都只係得三舊毛利,Canworkshop 賺得幾多!?你地用我個朵,Canworkshop 點可能唔比面!?惡性遁環,最後只係迫我或 Canworkshop 放棄所有好貨,做返一個正規商家。

幫到手我會幫,幫完大家都未必知,我周 Canworkshop 都係發燒先入行,Canworkshop 阿 Ken 同 Jadis 一樣,本來只係我 o既客,係我帶入行,我地要做正規商家,一早發左,就好似有睇我內地聯盟音響產品咁講:「联盟音响不是什么牛的公司, 也没有什么高技术的工程师,更加缺乏国务院津贴的专家和教授。我们只是玩,比较认真的玩!」,我仲想玩落去,仲未想正正經經做生意。

銀級玩家

PM 左, 希望馬爺個 message box 唔會爆.