設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: syau

新人自 post 小影院

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

update 下先....
因為隻 Int. Amp 我多數都會熄左個 back light LCD.....
搞到兩次睇戲都唔記得著 / 冇揀到 input......
睇黎以後都係要開番佢..... 不過要接受 D 光害........ ...
syau 發表於 2009-1-11 01:21

可唔可以用一張黑黑哋嘅半透明膠片/紙貼住部amp lcd面板嗰部份(好似帶黑超咁)
咪唔會光害影响睇戲囉
Post76 我們手牽手,互相信任,共進退!

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我都係忠意力水而揀 Denon 3808!
唔緊要,玩幾年先再算 ...

wil-wil 發表於 2009-1-11 01:28

wil,發覺唔啱心水都仲玩幾年先再算?
係唔喜歡人就同人哋講清楚,好過免强喺埋一齊大家痛苦!

(己所不欲,速售予人) ..........買藍光碟學嘅

...................................................................................................

熱心分享,好嘢!
Monitor Audio 嘅聲唔錯, 新版比以前有進步. 而且有唔同系列可以選擇.  另外一提樓主, sub-woofer並唔係完全冇方向性, 只不過在80hz以下的低音,指向性冇中高音咁明顯.  而且超低的穿透力比中高音強, 所以令人容易誤 ...
safin 發表於 2009-1-4 12:49
Post76 我們手牽手,互相信任,共進退!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

wil,發覺唔啱心水都仲玩幾年先再算?
係唔喜歡人就同人哋講清楚,好過免强喺埋一齊大家痛苦! cat wind.gif

(己所不欲,速售予人) laugh.gif ..........買藍光碟學嘅 ...
mankoo 發表於 2009-1-11 01:41 AM

咪係囉,免強冇幸福喎! devil.gif devil.gif devil.gif

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Some of the bro who don't want to waste extra mony to replace another new toys ...
Although, we are the bad av devil, but I am the good one ma!
Haaa ... I concern his feeling of $$$$!

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我自己就接受唔到熄左任何器材o既LCD panel,
乜野資訊都冇晒好似盲左一樣,
唔知較暗D個LCD panel對聲音會唔會有改改善呢?305753057630577
Terence 發表於 2009-1-11 01:30

較暗D個LCD panel對聲音會唔會有改善 <-- 小的木耳聼唔出啊!!
不過乜野資訊都冇晒就真係唔多好
但係我自己衰成日分心啊....

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

可唔可以用一張黑黑哋嘅半透明膠片/紙貼住部amp lcd面板嗰部份(好似帶黑超咁)
咪唔會光害影响睇戲囉
mankoo 發表於 2009-1-11 01:36

可以諗諗佢喎又....
不過佢其實都有兩個 level 嘅 backlight 可以較, 但係我兩個都覺得光左 D D....

星級玩家

Some of the bro who don't want to waste extra mony to replace another new toys ...
Although, we are the bad av devil, but I am the good one ma!
Haaa ... I concern his feeling of $$$$!
wil-wil 發表於 2009-1-12 00:19

feeling of $$$$$ is just a moment
but feeling from AV can last long!!

星級玩家

RE: 新人自 post 小影院 (9/2 更新)

update 番小小野先....
換左條 jumper 仔 (Kimber 9033), D 聲特別係 bass control 好左

牆插又係手痕換左.... Wattgate 381 兩隻, 一金一銀
而家除左隻 sub, Audio 方面已經用晒 US 插  

電線都轉左小小....
CDP 用 Argento Level 0.5
Int. Amp 用 AET HIN EVO 連 GR 頭尾插
Sub 之前條 DDL 唔夠長... diy 左條 Belden 20A 比佢用... 力度係差左小小, 不過唔想加多隻拖板冇計
相入面右邊條都轉左用條 diy 古河 3ts762, 因為條 DDL 太硬... 推個櫃埋去會頂住
而家幾條 DDL 線多左出黎.......

CDP 去 Int. Amp 條 XLR 都換左條 Siltech SQ110 mk2......

另 Int. Amp 同 CDP 位置對調左, Int.Amp 換左 Taoc 25pin...
另加新年全圖.....

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

hi,

牆插又係手痕換左.... Wattgate 381 兩隻, 一金一銀 >>> what do u mean by 一金一銀?
how's the comment on the wattgate?

星級玩家

hi,

牆插又係手痕換左.... Wattgate 381 兩隻, 一金一銀 >>> what do u mean by 一金一銀?
how's the comment on the wattgate?
avmilk 發表於 2009-2-9 18:59

一金一銀 <- 佢有兩隻 model, 一隻就鍍金, 另一隻就鍍銀
The world is totally different after changed to Wattgate.... the background is much more silent with more staging and 3D, the bass also smoother