設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: syau

新人自 post 小影院

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原帖由 takkie 於 2008-12-9 11:39 發表
好整齊AR 比係我個屋企 :D   個HIFI櫃  好正 Smilies011
幾錢  
因為想買番一個

買左 5.xk
不過師兄可以的話買番 FE/SS/Toac 之類 D 架好 D 啊!!
我要就位所以冇得諗一定要訂造
呀, 呢間野本身有 D standard size 會平 D 架!
我改晒長闊高所以都加左幾舊水
同埋木的話有另一間唔知係咪真係用原木造
我呢間都係就咁 'chi' D 木皮上去 (不過木身都好重下)

呢個櫃都有段古
最初去 ikea 睇 D 都係一千咁上下
不過睇黎睇去都冇隻o岩 size
之後同老細去街邊傢私舖問, 訂造一個都要兩千幾
之後揾左呢間見到四千幾都掙扎左好耐
不過比人講下講下都係買番 HiFi 櫃好 D
咁老細批左之後上去一齊睇下用乜色
之後到比錢點知變左五千幾... :funk:
同老細你眼望我眼一輪之後好在老細都批 ;P

星級玩家

原帖由 syau 於 2008-12-9 12:22 發表

買左 5.xk
不過師兄可以的話買番 FE/SS/Toac 之類 D 架好 D 啊!!
我要就位所以冇得諗一定要訂造
呀, 呢間野本身有 D standard size 會平 D 架!
我改晒長闊高所以都加左幾舊水
同埋木的話有另一間唔知係咪真係用原木 ...

好驚險今喎;P

WA 5K Smilies015 Smilies025  有錢真好

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原帖由 takkie 於 2008-12-9 12:28 發表

好驚險今喎;P

WA 5K Smilies015 Smilies025  有錢真好

儲左好耐架......

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原帖由 syau 於 2008-12-8 16:57 發表

隻 surround 又真係好似度錯左
睇 dobly 個 site 好似話係隻耳 60-90cm 高...
跟住我又真係咁樣去開個位.....
點知唔記得左開個位同掛隻野個位唔同.... :L
同埋我又再開低左小小 XD  (老細話一係上到頂一係就盡低 ...

你個 sub放係梳化邊, 應該會震好多呀, 我都想有震富腳既感覺呀.
Smilies011 Smilies011 Smilies011
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

原帖由 小瑟 於 2008-12-9 15:29 發表

你個 sub放係梳化邊, 應該會震好多呀, 我都想有震富腳既感覺呀.
Smilies011 Smilies011 Smilies011

不過張梳化好真係震... 唔多慣
我之前試過呀震褲腳, 未搬不過又買左隻 sub o個陣...
隻 sub 放係腳前兩尺唔夠
著住牛仔褲黎試緊隻 sub
第一次感受到乜野係震褲腳呀.... 真係好好 feel
D 氣流真係 Smilies018 Smilies018

星級玩家

呢隻野已經入左伙兩個星期 Smilies018
係衰在 D Ture HD 唔多認到
同埋 D file 斬開左的話個畫面要黑兩秒先到下一個
其他就真係 Smilies018 Smilies018

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 syau 於 2008-12-12 09:11 發表
呢隻野已經入左伙兩個星期 Smilies018
係衰在 D Ture HD 唔多認到
同埋 D file 斬開左的話個畫面要黑兩秒先到下一個
其他就真係 Smilies018 Smilies018

認唔到係可能之前O的人用TSMUXER做封裝時已經破壞O左條track
可以用software combine返做一個file就唔會停
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

星級玩家

原帖由 chhanthony 於 2008-12-12 12:57 發表

認唔到係可能之前O的人用TSMUXER做封裝時已經破壞O左條track
可以用software combine返做一個file就唔會停

不過好似而家隻隻用 NMT 做 middleware嘅盒仔都唔得
唔知 Tivx 得唔得呢 Smilies010
combine 做一條過好似搞好耐.... 有乜好 software 介紹啊?

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 syau 於 2008-12-12 17:33 發表

不過好似而家隻隻用 NMT 做 middleware嘅盒仔都唔得
唔知 Tivx 得唔得呢 Smilies010
combine 做一條過好似搞好耐.... 有乜好 software 介紹啊?

其實部部都好多bug, 但相信下年會有好多同類嘅產品推出
見到美國都開始有部連Blu-ray功能嘅HD player 出

我一般用TSSplitter做合併
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

唔係嚮 dos 用copy /b最好嗎?
感覺上完整d