設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: toys_hobby

[請教] 急事求救:對 KEF 維修手法質疑?

專業玩家

回復 39# chhanthony

運作正常,我睇保險公司都唔會咁順攤賠錢啦 ...

專業玩家

Post76網迷

76-FC 藍寶石勲章

回復  chhanthony

運作正常,我睇保險公司都唔會咁順攤賠錢啦 ...
Pooh 發表於 2011-8-4 12:25

係呀! 早前已經詢查過保險公司方面,他們說:
若電器有得維修,就只賠維修費及零件費;
若電器無得維修,才賠當年購買價的七八成金額;
所以我們雖然買咗保險也未能賠足!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

最慘依家佢半生不死, 但又明知佢時日無多, 寧願佢即時死亡, 唔駛攪黎攪去!

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

claim保險買過隻新好過

Agreed x 2 講句公道說話!
1) 客戶自己心中.....都知道發生咩嘢事....!
2) KXX 維修部又唔應該呃客戶的檢查費
Stained By Sea-Water = Total Loss
CHING 們....我講錯莫怪!
LCD TV : Sony A85J
AV:Pioneer SC-LX704
BD : Sony
FS : MA RX2
CS : MA RX Centre
SR : MA RX1
Sub : Sunfire HRS (AQ)

專業玩家

回復 42# toys_hobby

師兄,我睇不如咁啦。你既然睇到底部有鏽漬,就叫KEF換咗個殼。開得個殼,咪叫佢睇睇入面,邊part有水漬,就換邊part。反正保險公司錢,叫佢唔駛同你慳喎。如果佢唔肯,就好似另一位師兄講,叫佢寫報告,證明所有嘢正常,保證保養期內,免費保囉。斷估佢哋唔會寫報告,寧願開單收你錢好過。

到佢維修好咯,先叫佢白紙黑字,保證保養期內,免費保囉。

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

慳番250, 有藉口換機仲正..............

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

如果KEF 會出個REPORT講係TOTAL LOSE , 樓主都可以安心拎份文件去CLAIM 保險 , 可惜而家唔係咁 .... 真係唔上唔落 ~
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7

專業玩家

Post76網迷

76-FC 藍寶石勲章

如果KEF 會出個REPORT講係TOTAL LOSE , 樓主都可以安心拎份文件去CLAIM 保險 , 可惜而家唔係咁 .... 真係唔 ...
里奧 發表於 2011-8-4 14:36

依家這個case簡直令我感覺像精神虐待!

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

而家咁似" 等死 " sub仔中左絕症 .... 慢慢等生秀~ 你試下問kef可唔可以出個report比你 , 証明內部元件沉過水生秀係無得整 , 當total lose .
而家仲開到 , 唔等於無事 ..... 可以係即時死亡(sub仔) ~

依家這個case簡直令我感覺像精神虐待!
toys_hobby 發表於 2011-8-4 14:40
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7

專業玩家

Post76網迷

76-FC 藍寶石勲章

而家咁似" 等死 " sub仔中左絕症 .... 慢慢等生秀~ 你試下問kef可唔可以出個report比你 , 証明內部元件沉過 ...
里奧 發表於 2011-8-4 14:54

多謝你的見意,有必要時我們嘗試向KEF提出這個意見!