設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: toys_hobby

[請教] 急事求救:對 KEF 維修手法質疑?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

收$250開一開機,不如自己check啦,KEF真係
師兄真係吾好彩

專業玩家

Post76網迷

76-FC 藍寶石勲章

其實唔係好明d師傅點解唔可以開門見山, 坦坦白白, 直情講話:依家開倒機暫時可以運作, 但浸過咸水, 大家都知 ...
joelkw 發表於 2011-8-4 11:24

他們這樣維修服務態度,叫客人怎能收貨呢!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

保養期內檢查應該可以免費
因為個客都承認係人為,作為代理可以只係幫客人判斷部機o既情況並唔需要提供免費維修
而且KEF師傅可以照實同樓主講:浸4日鹹水...根本唔值得維修
亦可以同樓主講:
你可以用就繼續用啦
因為單元.零件.聲箱隨時全部都唔要得,全部換晒...即係全新(不如買新啦)
以樓主願負顧客責任o既做法,相信唔會嘈(亦無得嘈)
但係KEF而家o既做法...收檢查費...然後話無事
樓主/顧客係有合理期望部機真係無事(相信代理師傅判斷)
今次KEF根本就係自己捉虫.......

專業玩家

Post76網迷

76-FC 藍寶石勲章

收$250開一開機,不如自己check啦,KEF真係
師兄真係吾好彩
ltcHD 發表於 2011-8-4 11:28

$250維修費,還未計算叫車費搬運費用!

專業玩家

Post76網迷

76-FC 藍寶石勲章

保養期內檢查應該可以免費
因為個客都承認係人為,作為代理可以只係幫客人判斷部機o既情況並唔需要提供免費 ...
ilavbnm 發表於 2011-8-4 11:34

其實在攞去維修之前,我都致電過KEF維修部職員,當時他們講話個程序會幫我打開睇吓內部有無被水弄濕,若有濕咗會他們嘗試用風筒吹乾,如果依然有問題,他便會換零件!但亦無提過保養期內要收取$250維修費!
當時我收到這個訊息後,才決定叫車攞去KEF維修部進行修理,誰不知發生這樣不愉快的事件!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

師傅就咁樣話: 試過正常操作,就唔會打開幅機o黎! 放心啦,維修後一個月有問題再攞翻o黎維修,會免維修費!{:1 ...
toys_hobby 發表於 2011-8-4 11:10

下次佢又會話:上次攞o黎部機未生銹,今次已經生銹→人為損壞再比錢
講真:我提議樓主.........
1.叫KEF退返檢查費(跟住當無事發生照用就算)
2.唔退就叫KEF負責返餘下保養期之責任

因為你隻10仔都係凶多吉少,無謂比佢地呃$250........

專業玩家

Post76網迷

76-FC 藍寶石勲章

下次佢又會話:上次攞o黎部機未生銹,今次已經生銹→人為損壞再比錢
講真:我提議樓主.........
1. ...
ilavbnm 發表於 2011-8-4 11:58

其實個十仔底部已經有明顯生锈的痕跡!一睇就好容易見到!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

其實個十仔底部已經有明顯生锈的痕跡!一睇就好容易見到!
toys_hobby 發表於 2011-8-4 12:01

咁你相信佢地下次會負責/認真對待你隻10仔的問題嗎?
我唔係話下次一定好似今次咁
但係信心無左就係無左
好似去餐廳食野一樣,碟飯有隻小強係度,你仲會唔會再幫o親
而家就要睇你仲信唔信佢地啦......

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

claim保險買過隻新好過

專業玩家

Post76網迷

76-FC 藍寶石勲章

咁你相信佢地下次會負責/認真對待你隻10仔的問題嗎?
我唔係話下次一定好似今次咁
但係信心無左就係無左
...
ilavbnm 發表於 2011-8-4 12:09

這刻已經對KEF維修信心盡失! 估唔到係咁化學!