設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: qk8082900

[討論] 由AV轉純聽歌 大家會換邊樣先

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  Lester

...只係想講以前d蛋機真係好足料 ...
qk8082900 發表於 2011-7-21 17:28

真吾真ga, 點解成日都聽到d人話舊屎d野好都而家... 但係d機次次換version 都話自己加左料,又重左.. 我其實好懷疑

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  鐵心心

好多師兄都只講答案唔講理由  大夫 你就毒人毒到底 不如講埋點解你會首選cdp {:6_222: ...
qk8082900 發表於 2011-7-21 17:51

記然你迫我,我就....

cdp係信源,信源一向最重要,你冇可能可以由pre amp   poweramp度搵得返信源本身冇既野,
一般pre amp可以用修飾"音染"去美化信源個信號.

而你要明白cdp包含左cdt同dac,兩者對音質影響好大,
信源靚就自自然有音場層次分析力等等,
信源差,比你用部靚pre amp都是係可以係度修飾下,等佢冇咁差,
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

真吾真ga, 點解成日都聽到d人話舊屎d野好都而家... 但係d機次次換version 都話自己加左料,又重左.. ...
Lester 發表於 2011-7-21 18:03

e前用料好
e前調音一般有水準
e前hifi牌子冇咁商業化市場化
e前零件選擇多又靚

MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

1萬

鉑金玩家

回復  amusic

想毒我  先唔講我喜歡蛋定石先 買蛋機最重要口既 大家隻眼可能都係放係d蛋度  ...
qk8082900 發表於 2011-7-21 14:02

膽機好,
e家好多機都係集成電路,
你睇佢就高科技,

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 27# qk8082900

膽神膽石就有, 膽唔好處就系有壽命,好處糸跟住人聲帶咁有高低起伏,即系D人話既膽味

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 32# 鐵心心

完全同意

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

大夫呢度我補多一樣 以前唔洗賣咁多廣告
玩口既人比依家多 依家d後生仔好難叫佢玩hifi
賣得少自然要扣成本/加價

1萬

鉑金玩家

大夫呢度我補多一樣 以前唔洗賣咁多廣告
玩口既人比依家多 依家d後生仔好難叫佢玩hifi
賣得少自然要扣成本 ...
qk8082900 發表於 2011-7-21 18:15

係ar  hifi得返d老鬼玩(我例外)

代理冇人買,自自然加價la

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

大夫 不是你例外 我都例外 我30歲都未到
本住早玩早享受 遲玩耳生誘口既精神
睇黎可以唔洗買樓 做全職毒男

1萬

鉑金玩家

大夫 不是你例外 我都例外 我30歲都未到
本住早玩早享受 遲玩耳生誘口既精神
...
qk8082900 發表於 2011-7-21 18:28

咁我就多d毒下你喇,等你年中唔見一百幾十.....萬

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?