設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: loverching

[請教] 啱啱喺尖咀凶宅聽完,簡稱.....

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

啱啱喺尖咀凶宅聽完,簡稱.....

其實MISSION 呢個牌子OK嗎?

都吾錯架...有緊中同後置,睇戲同演唱會都好滿意...當然喇叭只是其中一部分,還要amp,hdmi線同喇叭線

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

其實我會聽歌架..
可能70% 睇戲 30% 演唱會+聽歌
咁應該點選擇?

因為我係凶澤佢播套TRANSFORMER 係傑士喇叭, 真係好正...

我都曾經在x澤試mission 都係用transformer 試

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

我以為609 都OK 咋, 因為之前有CHING 推介過~~
咁高楷少少既AMP 有咩好提議? 8 字係咩牌子呀? 幾$  ...
loverching 發表於 2011-6-6 19:49

609當然OK~
不過落去MK格下價平返少少,拎啲錢買部ONKYO 809好啲啫
ONKYO 5009(wwSSL>tv)
SCR FI-50 PARASOUND 5125(AC+FI-50)
C:RC62
F:RF62
S:RS42
SB:RS42
FH:RSX5
SPL-JL 112 (HCR)
oppo 103(AQ Diamond)PC 306 FI-50
MTV 7000D(1010)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回覆: 啱啱喺尖咀凶宅聽完,簡稱.....

[quote]最好前. 中. 後置都用番同一系列喇叭 , 如果唔係會變咗"聯合國"聲....... ...
孤身走我路 發表於 2011-6-6 19:02

THX..因為我之前係度問過CHING, 咁佢地話前中置就傑仕, 後置可以買其它..所以我先諗住咁咋

因為傑仕喺凶澤果度SHOW出黎果D 勁大部, 我放唔到, 因為我要落幼果D 腳架係SOFA 後面, 然後一個喇叭喺SOFA 頂..[/QUOTE]

有無相睇吓你放後置個位呀?大家幫手度掂去la,但係我都覺得一套好d

發送自我的 HTC HD2 大板凳

2萬

黑鑽玩家

AV新仔

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Support 809 ......

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問師兄 Klipsch show room 邊道呢 有興趣去試聽.........
circleli 發表於 2011-6-6 17:43

美麗華商場3/F
AV AMP:Marantz SR7005
F:Klipsch RF62II (LS1002)
C:Klipsch RC52II (LS1002)
S:Klipsch RS42II (8471)
SW:Genie409W
TV:50ST50H(JPS in wall)
BDP:PS3 slim

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

傑士同mission唔多夾聲wor
十仔揀翻威記或太陽火穩陣D

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

THX..因為我之前係度問過CHING, 咁佢地話前中置就傑仕, 後置可以買其它..所以我先諗住咁咋

因為傑仕喺凶 ...
simonaceman 發表於 2011-6-6 22:12

(本人的傑仕後置是掛牆那款的 , 型號是好像RS 42.....)
200 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

新仔玩家

傑士同mission唔多夾聲wor
十仔揀翻威記或太陽火穩陣D
請問威記牌子全名係咩呀?

新仔玩家

因為傑仕喺凶澤果度SHOW出黎果D 勁大部, 我放唔到, 因為我要落幼果D 腳架係SOFA 後面, 然後一個喇叭喺SOFA 頂..

有無相睇吓你放後置個位呀?大家幫手度掂去la,但係我都覺得一套好d

發送自我的 HTC HD2 大板凳[/QUOTE]
我屋企裝修緊,仲未送梳化黎,我就咁影個位唔知你地睇唔睇得明
今晚試影先