設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: loverching

[請教] 啱啱喺尖咀凶宅聽完,簡稱.....

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

聽左傑士前中置,覺得好正,可能我係新手。

我嫌傑士個後置太大部,sales就推介mission後置,好抵1680咋, ...
loverching 發表於 2011-6-6 15:04

師兄聽唔聽歌先....
聽歌就真係唔好買 傑士...
如果100%打機...睇戲既....0甘就一定冇問題...
AMP: onkyo 707 (NW-18A)
BDP: BDP-7300 (PC: ortofon 3900)
SF: Dali Concept 6 (SFH PX)
SC: Dali Concept Center (SFH PX)
SR: Dali Concept 1 (Belden 8471)
SW: V仔 CHT-10Q (NW-18A, AQ Sub-X)

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

啱啱喺尖咀凶宅聽完,簡稱.....

Ching,一係成套都係傑士,一係就成套都mission,會正啲

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

新仔玩家

落MK睇下~~應該會平些少~
唔係毒你~~AMP買 高楷少少~包無後悔,8字就GOOD FIT
agnes_b 發表於 2011-6-6 18:21

我以為609 都OK 咋, 因為之前有CHING 推介過~~
咁高楷少少既AMP 有咩好提議? 8 字係咩牌子呀? 幾$ 到? THX

新仔玩家

師兄聽唔聽歌先....
聽歌就真係唔好買 傑士...
如果100%打機...睇戲既....0甘就一定冇問題... ...
jackiewong518 發表於 2011-6-6 19:12

其實我會聽歌架..
可能70% 睇戲 30% 演唱會+聽歌
咁應該點選擇?

因為我係凶澤佢播套TRANSFORMER 係傑士喇叭, 真係好正...

新仔玩家

回復  loverching
牌子,專出sub,4k以下可買CHT-8Q
a974005 發表於 2011-6-6 18:46

好..THX CHING, 我去聽聽..

新仔玩家

最好前. 中. 後置都用番同一系列喇叭 , 如果唔係會變咗"聯合國"聲....... ...
孤身走我路 發表於 2011-6-6 19:02

THX..因為我之前係度問過CHING, 咁佢地話前中置就傑仕, 後置可以買其它..所以我先諗住咁咋

因為傑仕喺凶澤果度SHOW出黎果D 勁大部, 我放唔到, 因為我要落幼果D 腳架係SOFA 後面, 然後一個喇叭喺SOFA 頂..

新仔玩家

Ching,一係成套都係傑士,一係就成套都mission,會正啲

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用 ...
kayin008 發表於 2011-6-6 19:14

其實MISSION 呢個牌子OK嗎?

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

啱啱喺尖咀凶宅聽完,簡稱.....

聽左傑士前中置,覺得好正,可能我係新手。

我嫌傑士個後置太大部,sales就推介mission後置,好抵1680咋,而佢都開過黎聽,都幾細緻。

咁如果我咁買好唔好?

前置
傑士rb51 II,$2800一對
中置傑士,唔記得型號,$1850
後置mission mvsd $1680

Subwoofer:傑士sw110$3800

Onkyo:609 $4980

Blu ray:oppo93

其實over晒budget,諗住唔買後置住。

大家有咩意見?
你話依set都over budget,咁你預左拎多4-5k出黎都得啦!依度好毒架

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

你話依set都over budget,咁你預左拎多4-5k出黎都得啦!依度好毒架

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用 ...
bb132008 發表於 2011-6-6 19:59

BDP: BDP-7300 (PC: ortofon 3900)
SC: Dali Concept Center (SFH PX)
SR: Dali Concept 1 (Belden 8471)
SW: V仔 CHT-10Q (NW-18A, AQ Sub-X)

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

其實我會聽歌架..
可能70% 睇戲 30% 演唱會+聽歌
咁應該點選擇?

因為我係凶澤佢播套TRANSFORMER 係傑士 ...
loverching 發表於 2011-6-6 19:50

你自己試下聽歌睇下接唔接受到先...我只係講返兩年前我0黎呢度....我初初都係諗住買 klipsch....
點知一試聽歌....出事...完全唔0岩聽....所以先轉而家呢set....
呢度真係好毒架...睇睇下...聽聽下....又玩下 cable....又玩下DAC.....