設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[請教] 啱啱喺尖咀凶宅聽完,簡稱.....

新仔玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
聽左傑士前中置,覺得好正,可能我係新手。

我嫌傑士個後置太大部,sales就推介mission後置,好抵1680咋,而佢都開過黎聽,都幾細緻。

咁如果我咁買好唔好?

前置
傑士rb51 II,$2800一對
中置傑士,唔記得型號,$1850
後置mission mvsd $1680

Subwoofer:傑士sw110$3800

Onkyo:609 $4980

Blu ray:oppo93

其實over晒budget,諗住唔買後置住。

大家有咩意見?

星級玩家

For movie Klipsch is great (good C/P) ...
For concert, you may have to reconsider
I do not suggest Mission for surround, you may try to find Klipsch RC10 from second hand market, good dynamic in a compact cabinet, or Nanosat is also quite good

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

用甘高級藍光机配入門級AMP,不如調轉,用中級碟机配中級AMP,低音用8Q
ONKYO5530前级 REL S3  KRELL S300i. 後级 xpa5
Atmos JBL X  LEXICON DD8
SONY  HX750   BEN Q W1080ST+
Kef R500 R200c 後置  MK M55T
Madison e3Extreme 1 x3
  Cambridge  Audio751
PS3  Xbox360 Will U  P

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我嫌傑士個後置太大部,sales就推介mission後置,好抵1680咋, ...
loverching 發表於 2011-6-6 15:04

記錯左,93好似四千多元,你去MK格下價,一定平過瘋宅

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
jeremymak + 1 我很贊同

查看全部評分

ONKYO5530前级 REL S3  KRELL S300i. 後级 xpa5
Atmos JBL X  LEXICON DD8
SONY  HX750   BEN Q W1080ST+
Kef R500 R200c 後置  MK M55T
Madison e3Extreme 1 x3
  Cambridge  Audio751
PS3  Xbox360 Will U  P

星級玩家

回復 4# lawzelda

去MK格下價

星級玩家

我嫌傑士個後置太大部,sales就推介mission後置,好抵1680咋, ...
loverching 發表於 2011-6-6 15:04

sub仔用velodyne la

科林玩家

76-FC 藍寶石勲章

啱啱喺尖咀凶宅聽完,簡稱.....

Sub仔唔好買傑仕丫,有Fd已經中左招...

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回覆: 啱啱喺尖咀凶宅聽完,簡稱.....

Sub仔唔好買傑仕丫,有Fd已經中左招...

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用
讚成,我去Klipsch show room試過双十都無料到

發送自我的 HTC HD2 大板凳

新仔玩家

用甘高級藍光机配入門級AMP,不如調轉,用中級碟机配中級AMP,低音用8Q
lawzelda 發表於 2011-6-6 16:01

中級碟機有咩提議呀?
中級AMP 又有咩提議呀?

CHING 咩叫8Q呀? 咩牌子黎, THX

新仔玩家

sub仔用velodyne la
jeremymak 發表於 2011-6-6 16:15

VELODYNE 係牌子定係咩? 咁用佢咩型號呀? 大概幾錢到? THX