設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

AV Amp: Denon AVR3808/4308 Firmware 1.97 Update Information (Oct 20, 2008)

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

咁你聽清楚細節有無清晰左或多左野聽到?
我既 Channel Level 就全部都大晒!

題外話,你 set 幾多個位? 8 個 set 晒?
我係 set 晒 8 個位!

原帖由 mankoo 於 2008-10-23 01:49 發表
wil,今晚重新用自動音場 set 過,但發覺數據同之前都好唔同,用碟再試都硬係覺得啲聲好似比平時細咗同無咁勁...Smilies027

http://f20.yahoofs.com/hkblog/jf ... _20081023125747204. ...

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 wil-wil 於 2008-10-23 02:24 發表
咁你聽清楚細節有無清晰左或多左野聽到?
我既 Channel Level 就全部都大晒!

題外話,你 set 幾多個位? 8 個 set 晒?
我係 set 晒 8 個位!

音效細節清晰完全OK,聽得到係靚聲無問題,只係覺得整體音量好似降低咗咁
Channel Level 分別大咗好多,前置大咗幾db,中置細咗幾db,環繞有照舊..(點會咁架)
分頻點就轉為60hz,(之後我改番上80hz)
位我係由1個改set為3個,(之前1個及5個都試過)

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我分頻點得測出黎 40Hz 炸! 我要自己調到 90Hz。
Channel Level 我全部大晒、個中置最跨張 ... 大左成 5db
set 位 3 個太少 .... Audyssey 既工程師建議唔好太少,

你可參考呢篇野:
Audyssey MultEQ 音場調整須知 (轉載)
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

* Sorry 之前按錯你篇野既編輯制當引用制,所以 ... Smilies014 Smilies014  *

原帖由 mankoo 於 2008-10-23 02:39 發表

音效細節清晰完全OK,聽得到係靚聲無問題,只係覺得整體音量好似降低咗咁
Channel Level 分別大咗好多,前置大咗幾db,中置細咗幾db,環繞有照舊..(點會咁架)
分頻點就轉為60hz,(之後我改番上80hz)
位我係由1個改set為3個,( ...

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原帖由 wil-wil 於 2008-10-23 02:54 發表
我分頻點得測出黎 40Hz 炸! 我要自己調到 90Hz。
Channel Level 我全部大晒、個中置最跨張 ... 大左成 5db
set 位 3 個太少 .... Audyssey 既工程師建議唔好太少,

你可參考呢篇野:
Audyssey MultEQ 音場調整須知 ( ...

總之今次update完set音場係同之前幾次好唔同,好定壞就要set多次再試耐啲先知...

(* Sorry 之前按錯你篇野既編輯制當引用制,所以 ...*) 其實我之前都有按錯過幾次 Smilies026

1萬

副版管

你 set 好部機未?
我搞好睇左魔盜王: 決戰鬼盜船 ...

原帖由 mankoo 於 2008-10-23 13:30 發表

總之今次update完set音場係同之前幾次好唔同,好定壞就要set多次再試耐啲先知...

(* Sorry 之前按錯你篇野既編輯制當引用制,所以 ...*) 其實我之前都有按錯過幾次 Smilies026 ...

黑鑽玩家

原帖由 wil-wil 於 2008-10-24 00:04 發表
你 set 好部機未?
我搞好睇左魔盜王: 決戰鬼盜船 ...

感覺如何,之前好似無見你有魔盜王.....Smilies009

無呢兩set嘢睇門口,點同人講自己係blu-ray友!Smilies018    (講吓笑炸,無咪無囉) :lol

wil,悶悶哋不如搞個08藍光碟個人收藏大檢閱,哂佢一次冷好嘛? Smilies010 Smilies006 :lol

1萬

副版管

我晒手指炸 ... Smilies025 你見過我有幾多套藍光碟拿,無加亦無減!

你兩張相中我有珠珠俠 box set,套魔盜王係網上租番黎既 bd  ...
所以我都唔咁叫自己 blu-ray 友! Smilies027
現在等緊買 Iron Man、Transformer ... 仲有套突然唔記得!

不過 08 年尾真係可以搞個 08 藍光碟個人收藏大檢閱!
但只可記 08 買入既碟! Smilies002 Smilies002

原帖由 mankoo 於 2008-10-24 00:34 發表

感覺如何,之前好似無見你有魔盜王.....Smilies009

無呢兩set嘢睇門口,點同人講自己係blu-ray友!Smilies018    (講吓笑炸,無咪無囉) :lol

http://f20.yahoofs.com/hkblog/jf ... SjvQ--_2/blog/ap_20 ...

黑鑽玩家

原帖由 wil-wil 於 2008-10-24 00:44 發表
我晒手指炸 ... Smilies025 你見過我有幾多套藍光碟拿,無加亦無減!

你兩張相中我有珠珠俠 box set,套魔盜王係網上租番黎既 bd  ...
所以我都唔咁叫自己 blu-ray 友! Smilies027
現在等緊買 Iron Man、Transformer . ...

冷,係點都要哂一次o架,不過要搞(08藍光碟個人收藏大檢閱)就最好近年尾搞,比個半月左右時間law兄同迷兄去盤點同籌備,剛好就係年尾!   wil,係都要入定多少少貨呀 Smilies024

講到興起,哂住多套先得...

各位觀眾.........................5 條...blu-ray !

1萬

副版管

好相信你既 bd 碟多個我網上租個間野!
你可以到 bd 碟個邊發起呢個 08 藍光碟個人收藏大檢閱行動!

原帖由 mankoo 於 2008-10-24 01:11 發表

冷,係點都要哂一次o架,不過要搞(08藍光碟個人收藏大檢閱)就最好近年尾搞,比個半月左右時間law兄同迷兄去盤點同籌備,剛好就係年尾!   wil,係都要入定多少少貨呀 Smilies024

講到興起,哂住多套先得...

http://f20.yahoofs ...

黑鑽玩家

原帖由 wil-wil 於 2008-10-24 01:17 發表
好相信你既 bd 碟多個我網上租個間野!
你可以到 bd 碟個邊發起呢個 08 藍光碟個人收藏大檢閱行動!

想係想,仲可以整埋全年最受歡迎乜乜br投票,應該都幾好玩 :lol
但係由我哋走過去發起好似...........Smilies027