設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] XPA-5 開箱專區

高級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

我諗呢一2日有好多CHING都會有箱開,,哈哈,,我都係其一,,
所以整返個XPA-5既開箱專區,,,
希望之後大家可以分享下用呢部機心得
如果可以提供埋其他器材既配答就重好,,
可以知道呢部機用係唔同器材會有咩效果

評分

參與人數 6威望 +13 收起 理由
Ep-71 + 1
yjfnog + 2
rlwk2009 + 2
hintel + 2
chhanthony + 2
xlarge + 4 我很贊同

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章

我收到貨呢, 不過系自已上網訂 玩左六日

今日終於重新setup 過哂部xpa5同3900, 初步聽感就係背景聲清澈左, 分隔度提升 連續大動態時d能量感強左(爆炸, 開槍) 同時爆炸中嫁層次感都有提升
估唔到一部6k多後級都有板有眼 , 我只不過用返emotiva嫁x-series rca線同佢跟機個條pc
平有平玩 貴有貴玩 最緊要唔好比器材玩

高級玩家

冇所以,,自己訂又好,團購又好,,都係同一部機,,都可以分享,,
我都0岩先收到電話,,星期日送貨,,正,,唔洗請假,,哈哈

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章

冇所以,,自己訂又好,團購又好,,都係同一部機,,都可以分享,,
我都0岩先收到電話,,星期日送貨,,正,,唔洗請假, ...
hooh 發表於 2010-8-20 16:06

系志在分享一下 , 加d相先
xpa5 b.JPG
xpa5 l.JPG
Xpa5 with 3900.JPG
spa5 r.JPG
xpa5 l.JPG
spa5 r.JPG
xpa5 b.JPG
spa5 r.JPG
xpa5 l.JPG
xpa5 b.JPG

評分

參與人數 5威望 +11 收起 理由
yjfnog + 2
SmallEar + 2 very 靚仔
fuman0123 + 4
hintel + 2
Ep-71 + 1

查看全部評分

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我有興趣知有冇 CHING 玩 BI-AMP 同點駁法??

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章

我諗呢一2日有好多CHING都會有箱開,,哈哈,,我都係其一,,
所以整返個XPA-5既開箱專區,,,
希望之後大家可以分 ...
hooh 發表於 2010-8-20 15:46

師兄, 唔知你用咩rca同pc比部E仔用

高級玩家

師兄, 唔知你用咩rca同pc比部E仔用
lamborghini436 發表於 2010-8-20 16:11

RCA暫時用MONSTER線,,,之後可能會轉GOTHAM11001(RCA出,BALANCE入)
PC就應該都係返條NBS PROF,,夠大力呀,而家用落72到都好唔同

高級玩家

我有興趣知有冇 CHING 玩 BI-AMP 同點駁法??
doublez 發表於 2010-8-20 16:08

呢個問題真係要其他CHING解答

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

系志在分享一下 , 加d相先
lamborghini436 發表於 2010-8-20 16:08

好靚呀...............

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章

不過有一點我睇泥睇去都唔明, 個說明書明明話機連包裝有88磅, 齊機就66磅, 即系話個包裝有成20磅, 我就拿個包裝泥試下個重量, 最多咪3lbs