設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: howin

[討論] 添置2/F專X影院咁ga服務態度.................

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 69# marcocyh

好多SALES見你唔識問多2句都會 白眼+說話句句有骨(因為唔知點解佢地覺得唔識既人都係運吉多) 講真,如果識晒,部部機性能都一清二楚,睇下價錢岩唔岩,如果唔岩走得LA     仲邊洗叫佢駁幾部試下  我相信如果真係叫得佢駁幾部試,一定是會買其中一部的只不過想試真D先決定(苞括我自己都係咁)  如果駁比你試服務又好又細心講解,講真貴幾百蚊又有咩所謂呢,行黎行去格價遂間試自己都煩LA    我上次買部擴音機都係頂唔住上樓D SALES  最後火起走人  明知貴$500都要去大公司買

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

哈間野唔知請唔請人呢./..  可以做到要個客受氣都唔接埋...  係裡面做應該幾冇壓力~ {:1_340

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 28# chhanthony

依間我記得上次去過  問有冇LSR6325  佢CHECK下電腦,之後話:LSR冇做,我地淨係有做D貴價高型號  咁咪走LOW,,走個時仲要冷係有禮貌咁: BYE BYE,唔該晒

星級玩家

非常感谢楼主分享。

進階玩家

以前德x賣線四眼肥仔重x寸,我都唔明咁做生意~
後來摺埋之後見佢係米高到出現,而家唔知重有冇係到做?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

首先...而家講緊唔係佢賣幾貴ga問題...你賣得貴但有返一流服務俾人我唔覺得有問題...正如你有無見過 ...
howin 發表於 2010-8-13 15:41

support

都唔明有時去買野好似去乞咁.....
個個唔駛問就放低$$買
咁不如開間好似汽水機自助式好過啦 人工都慳返呀

大鋪還大鋪  打開門口做生意 明知運吉都要serve架啦 (全心搞事另外)

大家都係賣差唔多嘰貨  平極都有限數
我就最緊要俾$$俾得舒服   平個一千幾百要受埋d白眼 搵你幫襯

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我都明白各位遇到不禮貌的對待是很憤怒的,我以前都試過不少類似的經驗(樓上那位師兄談及的四眼仔我也領教過)。
我都分享一下在專業試機的經驗。那次我在那裡並無要求試機,只是問一下pan記4000投射的價錢。但店員主動請我試機,除了電視、電影外,也用不同的幕料比較給我看。其後,店員說sony部15都非常不錯,他便在我眼開了部剛到貨的新機給我試看,再解釋兩部機的不同之處。最後他們的報價是我在其他店中所問到的最平一間。
我最後也沒有光顧他們,因為我選了一款那裡無賣的機,但那次的經驗是非常不錯的。可能我比較幸運,遇到比較禮貌的店員。

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

我都明白各位遇到不禮貌的對待是很憤怒的,我以前都試過不少類似的經驗(樓上那位師兄談及的四眼仔我也領教 ...
commail 發表於 2010-8-13 20:59

咁你一定係遇到嗰個爆炸頭後生仔....係佢比較好傾d....

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

e...人工貴D 係指搬運費定係??
shing517 發表於 2010-8-13 15:17

搬運,安裝,總言之要人做的人工費用。
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

2萬

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

等我都分享下先, 我都係果度買過機,我覺得都唔算差喎.
個爆炸頭後生仔就報價比我,先唔好理佢報得貴唔貴先,起碼我第一次去果時,佢報完價我冇買(只係攞左佢卡片),之後過左幾日再去,佢就再報左個好D既價(可能今次覺得我似嚟買),仲話可以貨到如冇時間嚟取,佢放工可送去元朗西鐵站比我.
到取機果日,因有時間就自己去取,眼鏡肥仔就係幫我pack機果個,仲幫我搬機去家樂商場果邊,同我一齊等左成十幾廿分鐘車, 都唔錯呀.
在肥仔幫我開箱查機時, 我話想開機試試,另外果個(第三個呢)就幫手搬個箱入大房拆packing幫我試(當然我只是試著唔著就得),之後就入返箱再交比眼鏡肥仔綁繩.
架貨Van就眼鏡肥仔幫我call, 佢仲同司機講可以既就幫我搬到lift口, 最後就係我同個司機一齊搬部機到樓企樓下lift口.
所以基本上那次買機係最舒服既,所以我覺得幾好.

52W400,HW30ES
OS80電,Oppo93,CXA5100,CDS2000
M6pre,Sunfire 7201x2,HRS12,JLF112
CM8,CMC2S2,DS3,686S2,