設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: howin

[討論] 添置2/F專X影院咁ga服務態度.................

專業玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

我舊年年尾都係果度買 projector 同 screen, 又唔覺得咁差喎, 好多新手問題都有問有答, 之後安裝時果 2 位師父手工仲唔差添.

進階玩家

tippylaw

以後都唔去

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

我舊年年尾都係果度買 projector 同 screen, 又唔覺得咁差喎, 好多新手問題都有問有答, 之後安裝時果 2 位 ...
roica 發表於 2010-8-13 10:46

咁佢其實又唔係個個都咁差..我無記錯個度應該有3個sales輪流睇..唔知邊個係老闆...有一個爆炸頭講野好慢ga後生仔態度唔差...仲有問有答...另外一個戴眼鏡肥肥地ga都唔寸(即係我第一次上去問價嗰個)...起碼佢肯報價(真係頂你個X幾時變到肯報價都要算係優點 )同問野都會答下你...但另外一個睇落似40多歲實際唔知幾多ga麻甩佬就真係................

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

d sales 都係個別情況
我嗰時想入部3洋到又試pan記及sony
情況都ok

鑽石玩家

以前X仁會仲差la, 係佢ge損失,無謂唔開心,我就一定會寸反佢話佢唔想做生意,跟住就只睇唔買

星級玩家

我都好想小爆果啲粉腸...

我自己係新手,因為好多野都唔識所以除左爬文同問朋友,去試野一定會問個 sales 架啦。試多幾試,其實黑店有好 sales,好店有賤 sales,真係睇佢係咪姨媽到....最慘我呢d 一心真係去學下野,難聽啲講,我真係去運吉架喎,見到佢地的西面真係想一座喇叭車過去。老細請佢番黎唔係剩係收錢卦,sell 野唔係只有結果,有個過程架嘛,根本果啲唔 seell 就係懶

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

d sales 都係個別情況
我嗰時想入部3洋到又試pan記及sony
情況都ok
lemonstar 發表於 2010-8-13 11:03

認同...唔係個個都係咁...只係小部分害群之馬...但係真係可能有好多新手想試下進入影音世界而唔好彩遇著呢d sales而唔敢再接觸呢樣野...不過好彩而家網絡發達有76呢d forum俾好到新手高手喺到發問同討論....先可以令到咁多人可以接觸到玩AV ga樂趣.....

專業玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

咁佢其實又唔係個個都咁差..我無記錯個度應該有3個sales輪流睇..唔知邊個係老闆...有一個爆炸頭講野 ...
howin 發表於 2010-8-13 11:00

我就係同爆炸頭買呀, 佢駁完部 AE4000 就由我睇, 仲好有心機 compare OS 同 Grandview 幕.
之後因為裝修緊既問題, 幕同機要分開送貨, 我打電話同爆炸頭約時間都跟得好足

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

我都好想小爆果啲粉腸...

我自己係新手,因為好多野都唔識所以除左爬文同問朋友,去試野一定會問個 sales  ...
marcocyh 發表於 2010-8-13 11:10

其實我試過好多次明明唔係target個部...點知遇到一d sleas好熱心講解仲係咁試俾你睇...最後真係轉軑買左佢介紹個隻牌子...好似早排我明明target Yamaha av amp...仲開哂post公告天下...之後喺友誠13/F阿X度試左差唔多成個鐘Pioneer...個sales阿叔同我傾左成個鐘...最终都聽佢講買左82...所以如果d sales態度好ga話..有時唔想買都會變左買.....

鉑金玩家

回復 50# howin

totally agree, sometimes i was planning to look around only, but if i meet a nice sales and he talks to me, i may end up buying stuff from there. that's how i bought my 2 computers last time.