設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: wayne0503

[AV擴音機] 又一風暴來襲!

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

MDLP 發表於 2023-9-29 20:39
玩av有個好處
扣除番價位同埋尺寸因素
有得畀你揀嘅嘢無2h咁多

當日試完avn90 '法國妹16之外…都係可以話冇野簡

muse 都係2選-

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

20聲道,咁咪一屋都係喇叭,實過唔到海關啦!

唔好講海關,自己都過唔到自己.
5.1.2已經係極限.

黑鑽玩家

AV道友

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

avsuperman 發表於 2023-9-29 19:34
洗$去私竇玩,海關同鄰居無得炸型,三贏,d$係要比

喺屋企搞7.1.4已經唔容易,更可況搞私竇,唔係人人都有本事💰搞私竇,所以真心佩服你

黑鑽玩家

AV道友

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

ivanso 發表於 2023-9-27 14:46
我套機機背,簡直係一場噩夢

C兄,可否分享下機背位置點解可以唔積塵?

白鑽玩家

Ep-71 發表於 2023-9-30 14:16
當日試完avn90 '法國妹16之外…都係可以話冇野簡

muse 都係2選-

買唔起先至咁講
其實日本仔擴音機三皮嘢旗艦
玩得盡已經好夠用
幾十萬買部擴音機
不如將差價投資喺喇叭系統
我最接受唔到有D貴價機
就算跟枝靚咪.....其實都係marketing
但Sub仔個距離係要人手輸入
所以無論個DSP/DAC點樣靚法
低音銜接嗰條數點都係錯
仲要係大錯

另外玩開2ch會明白
一個靚DAC唔係淨睇解碼晶片
Analog輸出部份都好重要
所以有啲專做轉盤解碼牌子
可以完全播到cd上面嘅訊號
但播唔到cd上面嘅音樂
所以我係唔明白係一個正常機箱裏面
點樣塞三十幾個聲道入去

再講日本旗艦機
其實有一兩個本身部機有嘅key functions
乜乜sir集會時無強調或者又冇講到
連阿國域艾仁出片提都冇提
用家心理關口kick住唔肯去用
部機根本上連五成都發揮唔到

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

MDLP 發表於 2023-9-30 18:59
買唔起先至咁講
玩得盡已經好夠用

果啲key function吾通係default on咗要off先得果種

白鑽玩家

三星玩樂勲章

CrazyBull 發表於 2023-9-30 18:07
喺屋企搞7.1.4已經唔容易,更可況搞私竇,唔係人人都有本事💰搞私竇,所以真心佩服你 ...

見笑啦!係屋企本身玩7.2.8,其實已經好幸福,隨著玩具figure越來越多,試過租30呎迷你倉,都成千蚊,加埋玩機又比鄰居投訴多,又想屋企多d空間,盜火線係買左個1比1半身神奇女俠,海關话阻地方,最後決定揾工廈,海關咁順攤因為要比足關税。雖然地方得170呎,喇叭拉闊有9呎令空間感提升,仲可以拉黑布,海關又會同我去工廈睇戲,不過唔知可以玩幾耐,因為玩近一年租金可以買大8K

白鑽玩家

avsuperman 發表於 2023-9-30 19:55
見笑啦!係屋企本身玩7.2.8,其實已經好幸福,隨著玩具figure越來越多,試過租30呎迷你倉,都成千蚊,加 ...

咁就要換個一比一全身神奇女俠

白鑽玩家

三星玩樂勲章

MDLP 發表於 2023-9-30 20:01
咁就要換個一比一全身神奇女俠

無位,你間屋又唔同,可以放幾件全身慢慢......玩

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
MDLP + 80 + 80 1比1山上油鴨

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

MDLP 發表於 2023-9-30 18:59
買唔起先至咁講
玩得盡已經好夠用

買唔起法国妹&storm 先至咁講

其實日本仔擴音機嘢旗艦 (除先鋒之前部乜神)
睇戲計糸已經好夠用
但睇演唱會就點都差dd....

同意有得幾十萬買部好少少喇叭&後級好過買部只值一皮野電腦
不如將差價投資喺其他系統上

我最0接受唔到有D貴價機
就算跟枝靚咪.....其實都係marketing
但Sub仔個距離係要人手輸入
所以無論個DSP/DAC點樣靚法
低音銜接嗰條數點都係錯
仲要係大錯

系呀!!!

道埋上一定系咁set...但系除非pro user 同有時間...有經驗....
國內 muse 用户..分左2極..返差極大...不無道理(一念天堂一念地獄)
所以muse 冇跟靓咪..家下加左价重衰到連摇控都冇埋...

另外玩開2ch會明白
一個靚DAC唔係淨睇解碼晶片
Analog輸出部份都好重要
所以有啲專做轉盤解碼牌子
可以完全播到cd上面嘅訊號
但播唔到cd上面嘅音樂
所以我係唔明白係一個正常機箱裏面
點樣塞三十幾個聲道入去

我估因為系人地造電腦起家可以掛

再講日本旗艦機
其實有一兩個本身部機有嘅key functions
乜乜sir集會時無強調或者又冇講到
連阿國域艾仁出片提都冇提
用家心理關口kick住唔肯去用
部機根本上連五成都發揮唔到

你見佢地都系照代埋份稿照讀....又點會去avform 睇拆机..(有都吾會亂up)
你睇 spec 永遠糸美國佬野 份DAC最新最多channel....
曰本仔份 spec 標準野囉 ...

ps :  按spec..本來好應該系簡 avm90.(本身好鬼吾like 斬崩刀尼間3線廠)..不過道理吾通講音質..