設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: qq1122yq

[家訪討論] 不正常超低頻研究中心 研究結果

鉑金玩家

首先多謝Q姐熱情招待各位HIFI 友有個機會可以試聽同一齊討論心得. 又有撻食有野飲.
上到去就開始聽幾首歌仔. 因為純聽歌本人比較小. 就唔比意見喇.
咁主菜就係大家都會睇過幾次既速6. 一黎就低頻轟炸. 聲量-4DB 左右, 呢個聲量, 真係普遍家居都開唔到. 我自己就-20 樓上已經即刻落黎同我熱情傾計.
講返低頻, D 聲都唔會特別聽到邊隻出聲. 6隻都可以好好咁分工合作. 環繞同對白都清楚咁交代. 呢D 就應該要花時間同經驗咁慢慢去調校. 後面問返Q姐
點先可以調6隻十仔. 因為依家好多玩家都唔止1隻十仔. 睇戲最重要同難都係調隻超低. 咁Q姐都解釋返係一隻一隻咁調. 用最熟悉既影片片段, 最好係一D
有多段同多種低頻可以考起大仔既. 即係RAIN 個套忍者. 調好之相位聲量之後再一齊聽下有冇問題. 再微調下就OK喇. 相位係最重要既. 張低頻調到去心口
位咁就VERYGOOD 喇. 之後再睇TOPGUN 同TRON. 緊張刺激. 張SOFA 震過不停, 唔講仲意為裝左震子係張SOFA 度 ><;; 最後估唔到既係即像最深刻既係
michael jackson 既 That is it. 有空間感, 低頻節奏感出色, 另你可以好投入咁欣賞. 中間休息時間大家都熱情討論咁分享玩AV 既心得. 睇得出大家都係好有Heart.
係度再次多謝Q姐無私分享. 令到一班HIFI友都有所得著.

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
qq1122yq + 20 + 20 家訪目的有交流又開心,最緊要好玩.

查看全部評分

鑽石玩家

好吸引
如果再有家訪,Q姐可能要出示屋宇處驗樓報告,證明樓宇結構冇問題

評分

qq1122yq + 20 + 20 唔好嚇我

查看全部評分

Sony VW500ES, LG OLED65E6P,
Magnetar UDP800, Panasonic UB9000GH1
Anthem AVM90, Krell Evolution 3250e, KAV-2250, Sunfire TGA-7401
Ken Kreisel K700 x 3, KS700 x 8, DXD-500 x 2

白鑽玩家

多謝Q姐接待 有飲有食再加上低音按摩服務。 今次見識到6拾合體 Q姐調校功力及耐心真的令人佩服。

評分

qq1122yq + 20 + 20 多謝師兄賞面

查看全部評分

DTSES2002

鑽石玩家

齙牙珍

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

首先我要多謝咁多位師兄抽空嚟到Q穴,聽d不正常嘅家庭影院聲音,同時亦好多謝各位俾咗好多寶貴意見,令你哋 痛不欲生 欲先欲死 幾個小時真係唔好意思

至於Q穴的低頻效果我雖然暫時都算滿意,但並不代表一定係正確和正常,希望如果喜歡嘅師兄經過今次家訪都可以有所得著,覺得有用嘅,日後亦可作為調校超低頻的一個參考方向

今次家訪之後,Q穴已準備好攪攪個後音塲及天花喇叭,配件及工具等都已經ready好,誓必要將atmos音效發揮提升,遲點有時間的話,會再吹雞通知大家來做白老鼠呢

最後 願不正常超低頻與你同在!

評分

參與人數 5威望 +120 金錢 +120 收起 理由
Manko + 10 + 10
KinFaiLeun@G + 10 + 10 等再上
Foreverwest + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
pac + 80 + 80
Bomb_Dance + 10 + 10 May the BASS be with you

查看全部評分

口爆專家 PowerJan

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

>遲點有時間的話,會再吹雞通知大家來做白老鼠呢

好期待再訪Q穴.

評分

qq1122yq + 20 + 20 Welcome

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

qq1122yq 發表於 2023-4-12 09:13
首先我要多謝咁多位師兄抽空嚟到Q穴,聽d不正常嘅家庭影院聲音,同時亦好多謝各位俾咗好多寶貴意見,令你哋 ...

遲啲搵你震下先

評分

qq1122yq + 20 + 20 Welcome

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

我又要。

評分

qq1122yq + 20 + 20 你咪有A1H囉,VIP會員

查看全部評分

鉑金玩家

qq1122yq 發表於 2023-4-12 09:13
首先我要多謝咁多位師兄抽空嚟到Q穴,聽d不正常嘅家庭影院聲音,同時亦好多謝各位俾咗好多寶貴意見,令你哋 ...

去完Q穴屋企聽完之後大鑊   我屋企個雙十二超低音 , 真係冇料到 可能我唔識調教 , 以前覺得好過癮 , 而家睇戲都打晒折扣    真係好毒呀 , 遲點 Q 姐有時間的話,我想再做多一次白老鼠  

評分

qq1122yq + 20 + 20 所以話唔識聽反而是幸福的一種.

查看全部評分

鉑金玩家

三星玩樂勲章

Q姐 你係唔係住獨立村屋呀???
如果唔係好難想像唔比鄰居投訴喎🤔

評分

qq1122yq + 20 + 20 係,所以可以迫出我小宇宙

查看全部評分