設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: lungaska

[AV擴音機] 當denon 8500遇上CROWN CT8150之後😱😱

黑鑽玩家

一大堆垃圾砌成7.3.4

avsuperman 發表於 2023-2-12 23:56
明白,3700係入門機,加後级有無用,我認為會有幫助,但好快到極限。當然玩機好睇個人及預算,最重要睇自己 ...

me too! 玩盡四隻超低不是易事!要鄰居妥協我兩隻十五,一隻十三吋半,一隻十二

評分

參與人數 3威望 +90 金錢 +90 收起 理由
toms110 + 50 + 50 師兄報告詳盡,真正用家心得.
goldberg0083 + 20 + 20 恭喜Ching!!!
kenamd + 20 + 20 恭喜Ching!!!

查看全部評分

黑鑽玩家

李好野@76 發表於 2023-2-13 00:11
me too! 玩盡四隻超低不是易事!要鄰居妥協我兩隻十五,一隻十三吋半,一隻十二 ...

ken 爸加我分!線材之王

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

avsuperman 發表於 2023-2-13 00:08
你對貴價電源線有乜睇法,如果只係萬元機又洗唔洗用條2倍價$的電源線呢

師兄,你講既野同我講既野一樣,我同你叫人升級既次序都相差無幾
但呢度D人特別,我咪又特別,件事其實都有結果只不過係諗緊換Odin定加Fono地盒
內容你睇落係古怪D但都係我地討論方式,你唔會比到答案我地解決

簡單D講我改裝部86錢夠換法拉利都唔換法拉利

黑鑽玩家

李好野@76 發表於 2023-2-13 00:23
ken 爸加我分!線材之王

其實呢度D人好單純,你明玩野都睇唔出
goldberg0083都加你分,最可愛就係佢,有條落台階比佢走咗真係好傷心
我仲諗住同佢改3700到最高境界

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
李好野@76 + 10 + 10 你要分我加你!講事實

查看全部評分

黑鑽玩家

lokki 發表於 2023-2-13 00:25
師兄,你講既野同我講既野一樣,我同你叫人升級既次序都相差無幾
但呢度D人特別,我咪又特別,件事其實都 ...

大佬!法拉利天生就係一部跑車86点改都係一部街車
RCA vx XLR 講完..........

白鑽玩家

三星玩樂勲章

lokki 發表於 2023-2-13 00:10
依家係講緊錢就咁多3700可以升8500唔升加部後級
3700用Odin都得,加Odin都有幫助,但係唔係改善既第一步 ...

睇價$,睇實況,一部8500要2萬多,3700要7千多,後级5声道唔洗一萬(如大6品牌),要慳咪選後者,甚至版友已經擁有3700,加部後级玩住先,如果放走,得返2至3千(未必有),再補近兩萬玩8500,有人覺得唔化算。當然8500效果會比3700+後级出色,而且有彈性,已係旗艦有一定保證,再加後级會另一層次,當放2手都有萬三,以上數字全是估計,究竟邊個方法好,係睇預算,要求,夠唔夠位,假如一早入3700,我都會比少少升去玩後级,但我未有機諗法又唔同。如果話用8500+條7萬電源線,咁不如升级喇叭,喇叭係唯一發声器材,先有好的喇叭才聽到好的声音

評分

參與人數 2威望 +90 金錢 +90 收起 理由
lungaska + 10 + 10 認同到一個"點"呀!
MDLP + 80 + 80 認同到一個點呀!

查看全部評分

白鑽玩家

三星玩樂勲章

lokki 發表於 2023-2-13 00:25
但呢度D人特別,我咪又特別,件事其實都 ...

其實每人有自己睇法,大家互相單打,就算幾有道理都會無人支持,何不只講自己玩機心得或睇法,無須理會别人玩乜,我玩旗艦,別人玩入門soundbar,大家都可以講下各自好處,不去批評,這才是討論

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
matt88p + 50 + 50
lungaska + 10 + 10 認同到一個"點"呀!

查看全部評分

黑鑽玩家

avsuperman 發表於 2023-2-13 00:40
睇價$,睇實況,一部8500要2萬多,3700要7千多,後级5声道唔洗一萬(如大6品牌),要慳咪選後者,甚至版友 ...

師兄你講既野我全部明甚至同我講既野都接近
依家就係有人話唔係
要改到部3700最高境界,8500唔改都係輸3700

黑鑽玩家

avsuperman 發表於 2023-2-13 00:47
其實每人有自己睇法,大家互相單打,就算幾有道理都會無人支持,何不只講自己玩機心得或睇法,無須理會别 ...

師兄,你對討論理解錯誤
討論要得出結果先係討論,依家我得出結果
我原本叫佢地升8500係錯,改爆部3700先係答案
改Odin線同升Fono地盒係建議
你就出黎講返我叫佢地換喇叭先D野,其實你令到討論返到去起點

黑鑽玩家

老友!你是否用緊(或買二手)3700?好易抄車