設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Arong2020

[喇叭組合] 簡單開一對喇叭

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

sam2004 發表於 2022-5-30 11:59
其實玩膽呢一個坑比起玩機更加深!
好多時那些絕版膽根本冇得配,
我就係因為配唔到某一期嘅貓乸先至放棄 ...

哈哈這個呢~
我也曾問過代理點解呢部機要8支咁多EL34?
佢回答我話如果你聽過低一級嘅4支,你就一定會揀八支.
但當時我心諗..如果升級貴一倍呢!!

我而家都算滿意(要求唔高),玩返排先或者再試吓kt120或150。
再遲下如果真係聽厭咗,我會考慮膽前後石,但而家都未明解個效果會係點!

我始終都係鍾意膽味,好似耳機咁,有動鐵有動圈,我就一定係要揀動圈,又或者動圈加動鐵嘅耳機!
覺得係比較真實啲,有如在你面前唱的一樣..咁就正😅
如再有埋空間感包圍着你就真係會暈低一陣陣….

鉑金玩家

Arong2020 發表於 2022-5-23 09:58
雖然我冇聽過ATC20,我都相信師兄所講的…好認同!
謝謝師兄🙏
嗰日試A1,我聽到第三首歌,我話原來呢部貴 ...

估計係Diablo 120。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Arong2020 + 10 + 10 係.

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

chrischan0630 發表於 2023-5-20 18:14
估計係Diablo 120。

想問吓樓主!A1係密封聲箱, 聽歌時需唔需要開大聲小小先至有合理低音, 打個比喻,,夜晚黑12點聽歌有冇低音, 當然唔係大動態地動山搖嗰種。

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

fat6 發表於 2023-5-22 07:13
想問吓樓主!A1係密封聲箱, 聽歌時需唔需要開大聲小小先至有合理低音, 打個比喻,,夜晚黑12點聽歌有冇 ...

師兄你講呢樣嘢,應該Amp五夠力推、推唔郁喇叭先至會有你所講嘅情況🤔

嚴重嘅會聽到打鐵皮聲,拆、沙石、懵。

而家我出來嘅聲音,都好滿意!
尤是午夜、夜闌人靜…..使我憶起好多回憶,真的被它打動了!

我只係滿足現狀既新手、有錯請更正😅🙏

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

當時可能喇叭太新!E470推ATC scm11v2, 冇乜墊底低音,旦一定要開大聲先得, 推另外一對背孔出氣設計喇叭又冇乜問題, 兩者又有可能唔夾。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Arong2020 + 10 + 10 非常認同呀。

查看全部評分