設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 龍無忌@FB

[Disney+] 梅艷芳導演版第一集短評

星級玩家

……………………………………………………
明明宜家都仲大把中日韓台美劇日本動漫都係拍好晒先續星期/續日上,點解係要插呢套《梅艷芳》?

單單呢個問題已經問左19幾次都冇再答過……
…………………………………………………………

跟住又話人睇唔到你d論點理據(呢句又係想踩低人,不過都已經客氣左👍🏿),你d論點理據其實billyyau ching都已經一一回應晒你,下一句又抬高自己話自己只講真話唔需要有禮貌🤦

一個人相信既道理未必係完全正確……
即係宜家呢個世界咁
有國家與病毒共存,有國家決定要疫情清零,
其實兩邊都有佢地既理據,如甘好似IT狗Never咁講我地都無say架啦,咪發掘吓有咩好處囉。

共挽之

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

我覺得每星期上,同一次過有咩問題,韓劇日戲有d都一星期兩集,tvb戲一早拍好晒,一樣晚晚播一集,你地唔嘈tvb,我覺得依家呢到,好似為左嘈以嘈。

星級玩家

wantai288 發表於 2022-2-17 22:03
我覺得每星期上,同一次過有咩問題,韓劇日戲有d都一星期兩集,tvb戲一早拍好晒,一樣晚晚播一集,你地唔嘈 ...

啱呀ching,我咪就係問緊呢樣嘢囉,但一直持唔同意見既ching就一直冇回應🤦

嗱,啱啱又一套netflix既劇咪又係咁續星期出新一集……

黃金玩家

我覺得每星期上,同一次過有咩問題,韓劇日戲有d都一星期兩集,tvb戲一早拍好晒,一樣晚晚播一集,你地唔嘈 ...

非常同意…… 同埋感覺到有labelling嘅情況

黑鑽玩家

waiwaijohnson 發表於 2022-2-17 01:54
明明宜家係兩個版本兩樣嘢,電影版係2小時20分鐘,
宜家個導演劇集版咪講明係比多超過60分鐘內容分5集播 ...

睇電影嘅人係鍾意一氣呵成,如一過兩個鐘就碎上,你估有沒人願意去戲院睇戲?你唔使再覆我,你太長氣,我沒興趣同耐性睇!打千字文唔代表有point 兼歪理即係廢話, 你咁多無謂理論,分清楚咩劇同戲,movie 同drama 先再講啦!

黑鑽玩家

tvb 有戲,有人睇嘅咩?佢果d 極其量叫單元劇,係劇呀!

評分

參與人數 1威望 +6 金錢 +4 收起 理由
:o) + 6 + 4

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

manid903 發表於 2022-2-19 01:07
tvb 有戲,有人睇嘅咩?佢果d 極其量叫單元劇,係劇呀!

你話鍾意一氣呵成,4個鐘喎,係屋企睇戲,你真係唔飲水唔去厠所,電話有短訊你會唔睇嗎?如果老婆搵你,你唔彩佢,電影係一氣呵成好,但我覺得只有係戲院先成到ga野,一係你一支公住,甘都有可能,一氣呵成。

星級玩家

manid903 發表於 2022-2-19 00:54
睇電影嘅人係鍾意一氣呵成,如一過兩個鐘就碎上,你估有沒人願意去戲院睇戲?你唔使再覆我,你太長氣,我 ...

究竟係disney+呢套《梅艷芳》係戲/劇/影集/單元劇?要一氣呵成定分開欣賞,尊唔尊重,高唔高手其實都係各有說法,點解一定要否定其中一方?

但明明宜家係兩個版本兩樣嘢,
電影版係2小時20分鐘,
導演版講明係比電影版內容多超過60分鐘內容分5集播,
點解manid903 ching 你硬要講到好似係一樣既內容斬開5節播?

發表長文係我一直覺得呢個討論區既ching應該會比其他網頁FB討論區高質,所以先有耐性係度留言,真理亦應該係越辦越明,討論區留言唔留言,回覆不回覆,所有會員都應該係平等既,沒有誰說了算(除非犯版規既姐)。

呢個post既主題係(梅艷芳導演版第一集短評),龍無忌樓主文中都有提及,欣賞完第一集之後,值得回味,其待第二集,我相信龍無忌樓主都會贊成一氣呵成係爽d,但續星期出都唔會有太大負面評論。

最後,manid903 ching你講得啱呀,你無興趣無耐性既話就不要再睇同不要再回覆了。

黑鑽玩家

waiwaijohnson 發表於 2022-2-19 15:41
究竟係disney+呢套《梅艷芳》係戲/劇/影集/單元劇?要一氣呵成定分開欣賞,尊唔尊重,高唔高手其實都係各 ...

我唔係唔睇唔覆,係唔會詳細睇你寫嘅野啫,哈哈哈

黃金玩家

waiwaijohnson 發表於 2022-2-19 15:41
究竟係disney+呢套《梅艷芳》係戲/劇/影集/單元劇?要一氣呵成定分開欣賞,尊唔尊重,高唔高手其實都係各 ...

一氣呵成當然好
但分開五集又有戀愛中期待的感受😂
可以當忍到五集出齊一次過睇又得,咪當佢3月2 號先上。
但如果想先睹為快,就惟有忍受期盼的煎熬,當拾回初戀的感覺🤪
當中決策,有不少原因的吧。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
waiwaijohnson + 10 + 10 終於引到其中一位主持開聲?,打搞晒??.

查看全部評分