設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

Samsung 特約 : 全城最大尺寸電視 98" Neo QLED 登陸 AV Life呀!

白鑽玩家

wong1777 發表於 2022-1-21 21:18
咁應該係你好耐冇睇過靚嘅電視

最top嘅電視我都睇過晒,但感覺都係睇緊電視

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

老五 發表於 2022-1-21 21:42
最top嘅電視我都睇過晒,但感覺都係睇緊電視

真心問,咁既然投影真係咁好,點解仲賣到咁平嘅?
爭在喺邊?

白鑽玩家

wong1777 發表於 2022-1-21 21:44
真心問,咁既然投影真係咁好,點解仲賣到咁平嘅?
爭在喺邊?

其實依家尐平價4K投影機都已經出得唔錯,一般都係台灣制造,可以萬零蚊已有唔錯的畫質,所以都好多人買呢只投影機,但我自已除了睇4k之外對3D會有較高要求,所以我選擇左中階sony投影機,這部可以畀到我好靚嘅4K同3D大畫面,有如置身戲院一樣,不過睇投影有個問題,就係環景一定要黑,如果做唔到的話畫質一定大打折扣,咁樣可能電視好過睇投影

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
根本英俊 + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

老五 發表於 2022-1-21 22:21
其實依家尐平價4K投影機都已經出得唔錯,一般都係台灣制造,可以萬零蚊已有唔錯的畫質,所以都好多人買呢 ...

問題嚟喇,就係我屋企人好唔鐘意屋企全黑,佢成日話全黑睇電視好傷眼🤦🏻‍♂️所以一定要開燈睇電視

鑽石玩家

三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2021-12-22 17:48
98"呢個QN90A依家優惠價 $169,980, 當然平定貴就要睇下師兄點用呢~

係平,十幾年前記招睇過部150吋比我估中要6百萬,早幾年又一城Sony也有部百时展示,都60萬,宜家真係好「親民」

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

avsuperman 發表於 2022-1-22 15:48
係平,十幾年前記招睇過部150吋比我估中要6百萬,早幾年又一城Sony也有部百时展示,都60萬,宜家真係好「 ...

真心平,而家一部83寸C1都$11萬幾,畀多幾萬有差唔多100寸,真心唔貴
但有錢都冇用🤷🏻‍♂️入唔到𨋢

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

其實香港一般屋苑大厦, 98" 電視入唔入到電梯同門口?

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

超過75寸我會另作選擇🙇🏻‍♂️

星級玩家

avsuperman 發表於 2022-1-22 15:48
係平,十幾年前記招睇過部150吋比我估中要6百萬,早幾年又一城Sony也有部百时展示,都60萬,宜家真係好「 ...

見國行都有100吋

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MM622 發表於 2022-1-25 15:47
其實香港一般屋苑大厦, 98" 電視入唔入到電梯同門口?

我83寸已經要拆箱入𨋢,你估下98得唔得😂