設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: leroy76

[高清播放器] 新世代 Zappiti Signature Media Player

白鑽玩家

三星玩樂勲章

patrickcw 發表於 2022-1-12 11:00
邊部性價比最高?

性價比最高當然係Oppo,當年新機5299,無須JB可玩file(iso唔得),音画水準以上,今次試signature用天龍8500同Sony4K投影,跟我用的投影及Amp一樣,睇慣Oppo同杰科,印象深,所以播隐形客落雨的大細粒,叶问4對打的狠勁,狂野9的火藥味,007車廂避子彈,不理價$Oppo吸引我多D,如果Signature賣15xxx,好似先鋒800,性價比Ok,但要近三皮,唔值!而且画質係自然豐富,人物膚色好靚,但整體唔係超班,比少d,杰科效果绝對唔差,仲有得揮,而Oppo晶片已舊會少左細節,不過追求聲,Oppo仍係至愛,稍後會玩埋Zidoo3千,到時睇下邊部可以留可以放走,到時比較埋先鋒800。如果有$要玩旗艦,不妨試下zappiti,曾經想過放P記轉Z,宜家已經打消念頭,因為考慮性價比

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
根本英俊 + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

avsuperman 發表於 2022-1-12 14:44
性價比最高當然係Oppo,當年新機5299,無須JB可玩file(iso唔得),音画水準以上,今次試signature用天龍85 ...

期待3千測試! 聽聞就快有新機出!

銀級玩家

avsuperman 發表於 2022-1-12 14:44
性價比最高當然係Oppo,當年新機5299,無須JB可玩file(iso唔得),音画水準以上,今次試signature用天龍85 ...

三皮野都係同杰科有得揮, 咁睇黎同DUNE嗰部都係差唔遠.
其實啲硬件差唔多, Engine又冇咩唔同, 主要唔同就真係得返個海報牆...
同CHING講既個膚色靚D既優勢

白鑽玩家

三星玩樂勲章

patrickcw 發表於 2022-1-12 15:02
期待3千測試! 聽聞就快有新機出!

三千已到,有時間再試同片同線四大平台大比併,初步聽過睇過,暗喜

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

而家好似無咩人提egreat, 係唔係egreat完全唔入流?

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

avsuperman 發表於 2022-1-13 21:49
三千已到,有時間再試同片同線四大平台大比併,初步聽過睇過,暗喜

👍3仟用家等你報告

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章三星玩樂勲章

patrickcw 發表於 2022-1-14 11:11
而家好似無咩人提egreat, 係唔係egreat完全唔入流?

Egreat無賣廣告,主打內陸市場,論質素一啲都唔差。

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

avsuperman 發表於 2022-1-13 21:49

C hing
我都對3000有興趣
終於等到有人入貨、開箱、分享
等你測試🙏

黑鑽玩家

我接手咗部二佬已經聲畫贏oppo,聲音最明顯💪🏻堅正!!

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
kingyan + 10 + 10 超正, 一定要加分
小小Pat + 50 + 50 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

PepperFish@FB 發表於 2022-1-14 21:12
我接手咗部二佬已經聲畫贏oppo,聲音最明顯💪🏻堅正!!

性價比高唔高先?!