設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 陳永仁

[討論] 其實家陣已經冇乜人玩實體碟?

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

我有join netflIx ,apple tv+,遲d都會join埋disney+,但每個月都會入戲院睇4-5套戲.重點我想講,我仍然有買碟,戲院睇完覺得好睇都會入碟🤣🤣

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
:o) + 10 + 10 話題性討論,極具參考價值

查看全部評分

白鑽玩家

我都係會買碟但只買大片,果啲港產片文藝片就睇串流就得,自己亦很喜歡睇3D,雖然依家已無乜3D電影,但大片仍會出3D好似哥斯拉大戰金剛同黑寡婦嗰啲,所以我會買3D影碟,因為串流冇3D睇

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
K.M.Law@G + 10 + 10 超正, 一定要加分
:o) + 10 + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分

鑽石玩家

老五 發表於 2021-9-24 07:50
我都係會買碟但只買大片,果啲港產片文藝片就睇串流就得,自己亦很喜歡睇3D,雖然依家已無乜3D電影,但大片 ...

其實netflix有段時間係有提供3D電影㗎。以前我朋友用vpn入美區睇過龍門飛甲3D。

鑽石玩家

香港加油

76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽鑽石勲章

老五 發表於 2021-9-24 07:50
我都係會買碟但只買大片,果啲港產片文藝片就睇串流就得,自己亦很喜歡睇3D,雖然依家已無乜3D電影,但大片 ...

要好好keep住部3D TV,又係買少見少

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

影音大作我都想繼續買碟, 但個人估出完4K UHD呢個Format後, 實體碟可能從此GG

評分

:o) + 10 + 10 時代既眼淚

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

買碟多嘢玩啲 又可rip碟 又可換檔 又可有選擇包裝設計 香港版唔靚就買美國版 要有black widow 3D版又可買日本版 又可同網友討論邊個區嘅版本畫面質素高啲
睇串流好悶的 最多加個usb ethernet adapter用來加快個所謂的網速 都唔係的 可以轉電視用來升級個睇串流apps嘅畫面質素
今時今日 買碟睇戲同上串流apps睇戲  已經係唔同方向嘅興趣娛樂啦 我專重你用串流方式去睇戲 你都唔好去批評我有其它的興趣

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
Stanley5387 + 10 + 10
陳永仁 + 10 + 10
:o) + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

唔係電影迷, 但80/90年代港產片BLURAY 同steven  spielberg 大製作4K 有買
特別港產片將來睇怕只有大陸電檢刪剪版, 除實體同非法下載應該再難睇到原版

評分

:o) + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分

白鑽玩家

:o) 發表於 2021-9-24 13:24
要好好keep住部3D TV,又係買少見少

我部3D電視已換咗冇3D的OLED 電視,依家睇3D就用SONY4k投影睇

銀級玩家

rach 發表於 2021-9-23 12:37
其實如果遲D網絡技術可以令串流追到實體碟效果, 情況可能同現時黑膠相約,買碟變成收藏紀念, 價錢可能比依家 ...

唔洗遲D, 美國有Kaleidescape, 質素等同實碟.
攞正牌正版.  租USD8, 買USD15至35左右.

如果用到我都會JOIN, 始終寸金呎土.
不過都會買碟收藏下. 純粹興趣黎.
就好似套Slam Dunk同龍珠咁, 幾年先返睇一次我都覺得好值好開心.

支持實碟也支持高質串流, 我覺得冇衝突.

評分

參與人數 5威望 +130 金錢 +130 收起 理由
K.M.Law@G + 10 + 10 認同到一個點呀
horace_tsang + 50 + 50 我都係2樣都有
RThaha@G + 10 + 10 認同到一個點呀
rach + 50 + 50 超正, 一定要加分

查看全部評分

黃金玩家

stephentaxi 發表於 2021-9-24 17:19
買碟多嘢玩啲 又可rip碟 又可換檔 又可有選擇包裝設計 香港版唔靚就買美國版 要有black widow 3D版又可買日 ...

絕對同意!無論用咩方式去睇戲,只要循正途唔係非法睇嘅就可以。唔需要批評人哋係睇串流定買碟

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
getter + 10 + 10 認同到一個點呀

查看全部評分