設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Arong2020

[CD機] 聽CD 為主

1萬

白鑽玩家

老而不

Arong2020 發表於 2021-8-30 10:34
呢啲級數真係未諗過🙈
嗰日響天吓佢帶咗我入房,你所講的型號應該都有些,我只能夠觀看,淨係睇個質感外 ...

其實甘樣更加要去試。 唔係貪得意, 而係開自己的眼界。

Burmester係一個會預用家少換機的牌子, 所以機真係貴, 可以話買一台等於買2-3部中階以上的日系機的價位。 我的富貴朋友二號都有一套 用左都已10年, 都未有打算換。 我會道說比較上有種帶自律中帶自然的聲音, 是比較理性的一種牌

如果你覺得Burmester 係合你耳的, 就去值得朝那個方向發展。 不想著用其他牌子拼合的方式去試圖拼出一套Burmester的聲底----這個是不可能的事。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

Arong2020 發表於 2021-8-30 10:32
Haha…謝謝師兄!
我想返如你所說到係..吾太重啫😆上次台膽機都係自己取,去到樓下,都真係非常重一個人 ...

哈哈,女士留意包包(C,G,H)牌子和款式,男士看見“ B ”
字箱就……
師兄玩二聲道短時間就用此牌子CD機,雖是入門機已勝很多牌子,省了時間浪費在其他牌子上。
欲再進一步,可以玩訊號線,電源線。聽朋友講此牌子跟機線也不差,又心多問你.要知價格,唔該你。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

請問Ching 可否Pm 價錢同購買地方,謝謝
karate205

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

morechoices 發表於 2021-8-30 14:26
哈哈,女士留意包包(C,G,H)牌子和款式,男士看見“ B ”
字箱就……
師兄玩二聲道短時間就用此牌子CD機 ...

心頭號!絕對認同😆
其實我真係誤打誤撞,我出發點都唔係咩大牌子,大路嘢(曾經聽完又未必係我杯茶)!
我聽完可以收貨嘅話又畀得起少少錢就會買😁
我仲要響呢度跟好多師兄學嘢,呢隻牌子我真係完全唔識,其他好多都係😅
我只係聽聲收貨!
係呀..呢部機跟嗰條全金色嘅電源線好靚、不過係美式,用不着,看看等怎樣搞佢!
收PM..我覺得呢個價錢好值得買,我相信師兄你都係玩啲超高階嘢,出街都敏感非常😂
B賣相真係冇得頂,外觀手工用料又正.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kl122002 發表於 2021-8-30 13:23
其實甘樣更加要去試。 唔係貪得意, 而係開自己的眼界。

Burmester係一個會預用家少換機的牌子, 所以機 ...

絕對認同大師兄所講,我係好鍾意、好啱聽,可惜我唔係富貴人..鐵皮木屋長大😅
我想講的給你幾個字又搞掂咗‘自律中帶自然的聲音’ 真係好認同!
確係自然又淡定,三頻音樂出得好平均舒服,應該多啲力嘅地方佢都會比你感覺到,呢啲感覺係最窩心的!
人聲又係好正,柔和又得爆嗌又真實又淡定!
我太太就揀咗關淑怡CD,都好呀!明知呢隻碟錄音係一般,出嚟嘅效果好肯定好肯定係隻碟嘅問題,平庸嘅錄音係俾你聽到,所以部機係比到感覺你的!
跟住我再試呢隻碟…唔買真係對唔住自己!
再跟住用T2用呢部機做解碼,真係另有一番風味,估你唔到😁…我覺得自己真係孤陋寡聞,好多高階都未聽..聽完真係唔知點算😂
呢個只係個人嘅感覺,絕對絕對未必係真事😆

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
kl122002 + 80 + 80 恭喜哂Ching

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

Arong2020 發表於 2021-8-30 15:06
心頭號!絕對認同😆
其實我真係誤打誤撞,我出發點都唔係咩大牌子,大路嘢(曾經聽完又未必係我杯茶)!
...

B買了回家,要花心思保養個外框,因為太靚,油漬(遠離厨房),手指模漬和日久潮濕弄污了鏡面,千萬唔好用清潔劑打理。留下電源線備用,或日後升級出讓。

太太有冇詐型要你買番包包給她

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

morechoices 發表於 2021-8-30 16:30
B買了回家,要花心思保養個外框,因為太靚,油漬(遠離厨房),手指模漬和日久潮濕弄污了鏡面,千萬唔好用 ...

收到!謝謝師兄關心!🙏 我都係一個愛惜機嘅人😆

唔多唔少都要少少,呢個八月都買咗包包、衫衫、同一隻cm耳機

仲有一張按摩椅.

1萬

白鑽玩家

老而不

Arong2020 發表於 2021-8-30 15:26
絕對認同大師兄所講,我係好鍾意、好啱聽,可惜我唔係富貴人..鐵皮木屋長大😅
我想講的給你幾個字又搞掂 ...

你都已買左好多貴野

Burmester 係一個HiEnd牌子, 就算model 唔係高階但都係一部好機. 值得擁有的.
至少像你一步到位, 我真是很少見, 大多都是在糾纏一大輪先至到呢個位置.

下一步又是什麼機?
唱盤?
還是好音樂最好.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kl122002 發表於 2021-8-30 19:06
你都已買左好多貴野

Burmester 係一個HiEnd牌子, 就算model 唔係高階但都係一部好機. 值得擁 ...

謝謝師兄私人訊息提示,但我覆你唔到,有權限😅

係喎我都醒唔起有呢樣嘢,之前我都有見過,要留意轉相位的先合用,我都係啱啱先知!師兄真係細心😍
得閒出去搵搵先!
謝謝!

1萬

白鑽玩家

老而不

Arong2020 發表於 2021-8-30 20:06
謝謝師兄私人訊息提示,但我覆你唔到,有權限😅

係喎我都醒唔起有呢樣嘢,之前我都有見過,要留意轉相位 ...

類似的樣子大概係甘樣的:
https://labkable.com/products/UK-to-US-Adaptor.html

但用普通fuse 就可以, 不必找冷凍的.
還是好音樂最好.