設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Arong2020

[CD機] 聽CD 為主

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

Arong2020 發表於 2021-8-29 14:49
pM

敗了

今日下午在7仔門口見到一位師兄身旁有一部相同包装箱在等一位女士,是你本人?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Arong2020 + 10 + 10 世界其實真係好細

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

morechoices 發表於 2021-8-30 00:39
今日下午在7仔門口見到一位師兄身旁有一部相同包装箱在等一位女士,是你本人? ...

一定係🙈😅

鑽石玩家

師兄, t2解碼同部b仔解碼邊個好啲?
我既意思即係你用部t2 Streamer聽如tidal, 以t2自己解碼, 出比amp, 同你用t2 Streamer 出數碼比b 仔, 邊部好啲?

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

Arong2020 發表於 2021-8-30 00:47
一定係😂她是我的太太,買定雪糕可樂回家開箱🙈😅

師兄身形好fit .單手提箱輕鬆愉快大步回家,當時估計係部CD機並非AMP。錯失機會與你吹下水,訪問下你買完機心情。恭喜你,部CD機正,更正有埋太太一起慶祝玩開箱。

1萬

白鑽玩家

老而不

Arong2020 發表於 2021-8-29 22:52
謝謝大師兄!
其實都掙扎咗幾個月、反反覆覆、都試過下幾部機!
我覺得都係未搵到我所需要的,昨日緣份終 ...

等睇你聖誕前後會不會把 101 或者 082入手  還是035+036呢?
Burmester 一套用的話係好毒的 .  

配線上真係建議用Siltech 或者Inakustik .

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
NM0101 + 10 + 10 真係好毒

查看全部評分

還是好音樂最好.

黑鑽玩家

kl122002 發表於 2021-8-30 07:26
等睇你聖誕前後會不會把 101 或者 082入手  還是035+036呢?
Burmester 一套用的話係好毒的 .   ...

師兄, 不如後級直上911MK3, 咁就可以換喇叭了

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

morechoices 發表於 2021-8-30 01:32
師兄身形好fit .單手提箱輕鬆愉快大步回家,當時估計係部CD機並非AMP。錯失機會與你吹下水,訪問下你買完 ...

Haha…謝謝師兄!
我想返如你所說到係..吾太重啫😆上次台膽機都係自己取,去到樓下,都真係非常重一個人真係有啲困難,所以叫亞仔落嚟幫手🙈😆
睇來師兄毒引都唔淺

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kl122002 發表於 2021-8-30 07:26
Burmester 一套用的話係好毒的 .   ...

呢啲級數真係未諗過🙈
嗰日響天吓佢帶咗我入房,你所講的型號應該都有些,我只能夠觀看,淨係睇個質感外型都流晒口水!
基本上都唔敢叫佢開聲試吓

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

168sum 發表於 2021-8-30 01:13
師兄, t2解碼同部b仔解碼邊個好啲?
我既意思即係你用部t2 Streamer聽如tidal, 以t2自己解碼, 出比amp, 同你 ...

你問我邊部好啲!口講話佢點好都冇用,我嘅身體最誠實,其實已經俾咗答案你!
我只係玩咗兩升道一年半,真係唔敢講咩評語!(但我喜歡聽音樂😍)
呢個只係自己覺得..唔代表真實!!!
之前有人話T2太過高清,我聽落都係有呢個問題的,聽起來三頻都好清晰,但低音唔夠實(好似耳機啲動鐵聲咁)仲係欠一種我想所要嘅嘢!(其實都唔係差的,因每個人嘅聽感同需要都唔同)
之後我成日想佢暖啲,聽音樂嘅聲底係咁嘅咩!清便是好??之後換缐材搞咗一輪都唔係太過滿意!
之後膽粗粗聽人講話加LPS, 呢個真係改變唔少,高清收斂咗,人聲音樂也聽多咗嘢,背景靜咗(其實之前係少少懵的,或者係有高音多咗標了)加咗之後低頻也收實左,聽起來似返啲我小時候聽嘅感覺!我覺LPS幫助唔少!
跟住過多兩日LPS 還有一個12V嘅插頭用,咁就入多部Switch,呢個有冇幫助就唔係太過覺,或者係有唔知,最緊要係冇影響(因為時間太過接近,冇得AB比較)
至於呢部B仔,確係有我想要的,師兄如果有時間可以上去聽吓…唔錯的😊

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
168sum + 20 + 20

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

最明顯T2加左LPS之後比較..用3/5A聽(啲人話3/5A底頻唔得)聽呢首趙鵬既外婆的澎湖灣,加同未加前好大分別,(或者係呢首歌錄音食啱你套器材!我覺得呢樣野係有的!)播呢首歌我比80分+, 打到成屋都震晒仲好有現場音樂感