設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[CD機] 聽CD 為主

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
請問馬仔Sa10 定 Jay’s Audio CDT3 MK2 好啲,或者有冇其他介紹吓小弟玩吓,聽CD為主!
其實二手都無所謂但係我唔識😆

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

啱啱再問咗SA10 原來已經停產了,冇貨🙈

呢部用料同聽聞話幾好,但我又未聽過. 唔知有冇師兄可以評下呢?

[url=https://www.wildismaudio.com/collections/jays-audio-cdm4-cdpro2-cd/products/2018-jays-audio-cdpro2-cdt3mkii-cd-hdmi-spec-i2s]https://www.wildismaudio.com/collections/jays-audio-cdm4-cdpro2-cd/products/2018-jays-audio-cdpro2-cdt3mkii-cd-hdmi-spec-i2s[/url]

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

樓主呢兩件係不同種類產品

馬仔sa10是cd/sacd和usb dac多功能於一身

CDT3 MK2只是純cd轉盤需外接dac樓主己有獨立dac?

https://wildism-audio-hk.myshopi ... ii-cd-hdmi-spec-i2s

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

20120820 發表於 2021-8-28 11:40
樓主呢兩件係不同種類產品

馬仔sa10是cd/sacd和usb dac多功能於一身

謝謝師兄回答!
SA10, 我略知有呢啲功能,但係至於點樣用到佢我都係唔係太清楚🙈😂配合買新機嘅話,新手真係唔知道點樣可以用盡佢.

原來果報要另外加dac,我就真係冇留意到原來咁麻煩㗎😆
我冇呀剩係得一部LUMIN T2, 因為而家真係聽到屎忽痕,三心兩意,又想搵部CD機聽吓,S A CD碟屋企只係得兩隻!其實如果好嘅話都冇所謂嘅可以繼續買,啲舊歌都聽到悶悶地!
咁即係…呢部唔使諗啦?

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

啱啱某舖頭介紹我玩呢部,做緊特價喎!
唔知呢部如何呢?🙏

[url=[url=https://news.u-audio.com.tw/newsdetail.asp?newsid=2662]https://news.u-audio.com.tw/newsdetail.asp?newsid=2662[/url]][url=https://news.u-audio.com.tw/newsdetail.asp?newsid=2662]https://news.u-audio.com.tw/newsdetail.asp?newsid=2662[/url][/url]

但通常做特價都唔係好嘢😂

啱啱佢覆我話好過S A10仲話唔同級數添!

1萬

白鑽玩家

老而不

之前不是說遲d先找CD機嗎?

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kl122002 發表於 2021-8-28 12:37
之前不是說遲d先找CD機嗎?

對耳朵曳曳囉😂聽音樂最大嘅敵人就係佢🙈

聽歌聽一種音種真係好容易會悶..差在時間長短問題!
所以我隨身聽耳機都有好幾隻…交叉搞亂佢!
換咗之後又真係好似好咗..但其實係咪好咗呢?或者呢啲係新鮮感!
所以音響換缐材都係咁!呢啲改變係咪好呢?
長遠計或者加多對喇叭反而仲好啲…可惜未有位😂

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

Arong2020 發表於 2021-8-28 11:48
謝謝師兄回答!
SA10, 我略知有呢啲功能,但係至於點樣用到佢我都係唔係太清楚🙈😂配合買新機嘅話,新手 ...

諗下其它

預算有多少(cdt3 mk2個價位)?

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

20120820 發表於 2021-8-28 13:00
諗下其它

預算有多少(cdt3 mk2個價位)?

佢又介紹咗我呢隻有內置dac

CDP2 折實$15xxx
CDP3 折實$25xxx

不過呢啲真係要有時間上去聽下先,雖然各方面嘅配搭大家都唔同,都可以略知多少!

最好就30K樓下…

1萬

白鑽玩家

老而不

Arong2020 發表於 2021-8-28 12:44
對耳朵曳曳囉😂聽音樂最大嘅敵人就係佢🙈

聽歌聽一種音種真係好容易會悶..差在時間長短問題!

你同我後生果時一樣

講返前少少, 部B仔機係真的有名過馬仔。 B仔係HiEnd 牌子, 而那台係牌子中的入門, 同系列仲有台 amp .
CD 機係真的有好多, 如我之前可能講過, SACD機我就已唔太睇好, 反而普通CD機仲玩得。

我自己現用的DN150基本上沒異議而且細部, 可以參考
如果想用有膽的CD機, 可以搵下D380
另外英國老牌子Audionote 都有出由入門至高階機(HiEnd), 可以搵佢地代理聽下。